Spring rolls met tonijnsla

Het is zo druk geweest de afgelopen weken op mijn werk sinds de aanslagen… ik heb amper geweten dat het Paasvakantie was. Overvolle mailboxen, vlucht wijzigingen, annulaties, overuren doen, mijn vrije donderdag opgeven … het was echt verstand op 0 zetten en GAAN!
Net voor de Paasvakantie had ik deze Spring rolls gemaakt en ik wilde ze zeker posten deze vakantie omdat het gewoon superleuk om te maken is met de kids maar als volwassene heb je er ook plezier aan (ik toch) 🙂

spring rolls met tonijnsla-5Dus geen dure speeltuin of pretpark … nee gewoon thuis samen deze lekkere spring rolls maken met smeuige tonijnsla die iedereen lust.
Weet je wat deze spring rolls extra lekker maakt?
Door er een stukje perzik in te stekken … je kent zeker nog van bij oma de gevulde halve perzikken met tonijnsla? Verzot was ik daarop dus waarom niet in een spring roll verwerken 🙂
spring rolls met tonijnsla-4spring rolls met tonijnsla-6

Ingrediënten (15 rolletjes)

 • 15 rijstvellen
 • 1 wortel of een zakje geraspte wortel
 • 1/2 komkommer
 • 50gr rijstvermicelli
 • Optioneel > schijfjes perzik

Ingrediënten Tonijnsla

 • 300gr tonijn uit blik
 • 5el griekse yoghurt
 • 1el mayonaise
 • 4 lente-uitjes
 • Snuifje cayennepeper
 • Optioneel > 1el zoete chilisaus

Bereidingswijze

Voor de tonijnsla >
Hak de lente-uitjes fijn.
Giet de olie/water af van de tonijn.
Prak de tonijn een beetje en voeg er de griekse yoghurt, mayonaise, fijngehakte lente-uitjes, een snuifje cayennepeper en eventueel ook een beetje zoete chilisaus. Meng goed.

Kook de rijstvermicelli gaar, giet af en laat goed uitlekken.

Schil de wortel en snij in heel fijne staafjes.
Snij ook de komkommer in heel fijne staafjes.

Week de rijstvel ongeveer 20 a 25 sec in warm water, leg dan op een vochtige doek/handdoek.
Schep onderaan het stukje rijstvel 1el tonijnsla, leg daarop of ernaast een stukje komkommer en enkele staafjes wortel (+eventueel een plakje perzik).

Plooi het rolletje van onder naar boven zodat de vulling al bedekt is.

Vouw dan de zijkant naar binnen.

Rol verder op.

Doe hetzelfde voor de overige rijstvellen.

Serveer met sojasaus of zoete chilisaus.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.