aardbei-banaan milkshake ijsjes

Aardbei banaan milkshake ijsjes-1

Enkele dagen met temperaturen boven de 20 graden dussssss dat wordt ideaal ijsjestijd! Oke, het zijn geen tropische temperaturen maar het risico dat je ijsje binnen de 5 seconden smelt is er niet. Ideaal ijsjestijd dus zoals ik had gezegd 🙂
En je zou kunnen wachten tot de crèmekar voorbij je huis passeert, maar ofwel komt ze dan net niet terwijl je zoveel zin hebt in een ijsje ofwel komt ze op zo’n irritant uur. Hier is dat om 12h ‘s middags, dan heb ik totaal geen zin in een ijsje.

Om die ergernissen te vermijden, maak ik gewoon zelf mijn ijsjes. Wees gerust, je hoeft geen extra plaats te gaan zoeken in je kast voor de aankoop van een ijsmachine. Voor dit recept, heb je gewoon een mixer/blender nodig en ijsvormpjes of neem lege kleine yoghurtpotjes (+ houten stokjes of neem stevige rietjes).
Je hoeft enkel de aardbeien, banaan, vanille en melk te mixen tot een milkshake, in de vormpjes gieten en invriezen maar. Op eender welk moment kan je dan genieten van een welverdiend en toch redelijk gezond ijsje.

Aardbei banaan milkshake ijsjes-1

Ingrediënten (+/- 5 a 6 ijsjes)

  • 225gr aardbeien (steeltjes verwijderd)
  • 1 rijpe banaan
  • vanille essence
  • 200ml melk
  • Optioneel > een beetje honing + 50gr pure chocolade

Extra > ijsvormpjes of lege kleine yoghurtpotjes (+ stokjes)

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde milkshake.
Eventueel kan je een beetje honing toevoegen als je de milkshake niet zoet genoeg vindt.
Vul de ijsvormpjes en leg in de diepvries

Tip> Na het verwijderen van de vormpjes, smelt 50gr chocolade en druppel deze over de ijsjes.

Smullen!!

Aardbei banaan milkshake ijsjes-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.