Enkele dagen met temperaturen boven de 20 graden dussssss dat wordt ideaal ijsjestijd! Oke, het zijn geen tropische temperaturen maar het risico dat je ijsje binnen de 5 seconden smelt is er niet. Ideaal ijsjestijd dus zoals ik had gezegd 🙂
En je zou kunnen wachten tot de crèmekar voorbij je huis passeert, maar ofwel komt ze dan net niet terwijl je zoveel zin hebt in een ijsje ofwel komt ze op zo’n irritant uur. Hier is dat om 12h ‘s middags, dan heb ik totaal geen zin in een ijsje.
Om die ergernissen te vermijden, maak ik gewoon zelf mijn ijsjes. Wees gerust, je hoeft geen extra plaats te gaan zoeken in je kast voor de aankoop van een ijsmachine. Voor dit recept, heb je gewoon een mixer/blender nodig en ijsvormpjes of neem lege kleine yoghurtpotjes (+ houten stokjes of neem stevige rietjes).
Je hoeft enkel de aardbeien, banaan, vanille en melk te mixen tot een milkshake, in de vormpjes gieten en invriezen maar. Op eender welk moment kan je dan genieten van een welverdiend en toch redelijk gezond ijsje.
Ingrediënten (+/- 5 a 6 ijsjes)
- 225gr aardbeien (steeltjes verwijderd)
- 1 rijpe banaan
- vanille essence
- 200ml melk
- Optioneel > een beetje honing + 50gr pure chocolade
Extra > ijsvormpjes of lege kleine yoghurtpotjes (+ stokjes)
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde milkshake.
Eventueel kan je een beetje honing toevoegen als je de milkshake niet zoet genoeg vindt.
Vul de ijsvormpjes en leg in de diepvries
Tip> Na het verwijderen van de vormpjes, smelt 50gr chocolade en druppel deze over de ijsjes.
Smullen!!