Gnocchi caprese met asperges & krokant spek

gnocchi caprese-1

Tijd voor het pastamomentje van de week en ja dat is vandaag gewoon op een maandag, geen betere dag van de week waarop je comfort food nodig hebt.
Geen penne, tagliatelle of risoni, wel gnocchi … die ovale balletjes met fijne streepjes gemaakt van aardappel. In het verleden heb ik die balletjes zelf al wel eens gemaakt, helemaal niet moeilijk te maken, het vraagt enkel wel wat tijd. Tijd die we op een weekdag wel aan iets anders kunnen spenderen en aangezien elke supermarkt tegenwoordig gnocchi in hun assortiment hebben, waarom hier dan zelf tijd insteken.

Gnocchi caprese met asperges & krokant spek

Meestal wordt gnocchi gecombineerd met salieboter, tomatensaus of een romige met champignons. Dat is persoonlijk voor mij iets te saai en ook niet avondeten waardig. Want waar zijn de groenten? en eventueel (hoeft niet per se) vis of vlees? Het is dan wel comfort food, het mag toch ietwat voedzaam zijn …
Deze versie van gnocchi combineert het voedzame met comfort food. De spinazie, asperges en kerstomaten zorgen voor de gezonde toets … de gnocchi, spek en kaas dragen bij tot comfort food. Voor mij de perfectie combinatie en klaar in weinig tijd.

Gnocchi caprese met asperges & krokant spek

Ingrediënten (4 personen)

 • 8 sneetjes ontbijtspek
 • 500gr gnocchi
 • 100gr spinazie
 • 1 bussel groene asperges
 • 1 teentje look
 • 80ml bouillon (of eventueel witte wijn)
 • 250gr kerstomaten (gehalveerd)
 • 150gr mozzarella (in blokjes gesneden)
 • 50gr pijnboompitten (geroosterd)
 • Olijfolie
 • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg een bakplaat met een vel bakpapier en leg hierop de sneetjes ontbijtspek. Rooster het spek ongeveer 8 a 10min in de oven tot ze mooi krokant zijn. Hou ze in de gaten zodat ze zeker niet zwart worden.
Haal uit de oven en laat afkoelen.

Breng een grote kookpot met water aan de kook met een snuifje zout.
Gaar hierin de gnocchi zoals vermeld op de verpakking. Giet af.

Ondertussen, kan je het teentje look pellen en fijnhakken.
Verwijder het harde achterste van de asperges en snij in in blokjes van 3 a 4cm.
Verhit een stoofpot met een ruime scheut olijfolie en bak hierin de spinazie, asperges en look voor ongeveer 2 a 3min tot de spinazie is geslonken. Roer goed.
Voeg de gare gnocchi en bouillon, meng even en laat 1min zachtjes doorkoken.
Voeg de gehalveerde tomaten en blokjes mozzarella toe en meng voorzichtig. Haal dan van het vuur.

Serveer de gnocchi met de plakjes krokant spek en strooi hierover de geroosterde pijnboompitten.

Smakelijk!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.