Pruimencake met pistache

pruimencake met pistache-1

Het griepje is eindelijk overwonnen dus deze blogster is terug “ready to cook & bake”!
Vooral dat laatste zal de komende weken niet ontbreken … mijn hoofd zit vol met ideeën en er staan bovendien ook 2 bakopdrachten op het programma voor een communie en speciale “smashcake” voor iemands eerste verjaardag. Wel een beetje zonde van de tijd en moeite om een mooie cake te creëren en het dan aan kind/baby voor te schotelen die dan binnen de 5 seconden helemaal onder de cake te zitten. Maar bon, als de jarige gelukkig is en lol kan maken en de daarbij horende hilarische foto’s top zijn, dan hoor je mij niet klagen.


Die bombastische smaskcake is voor binnenkort, nu draait het om eenvoud, simpelheid en smaak. Dat is de perfecte omschrijving van deze cake met pruimen en pistache. Misschien niet zo “eyecatching” als die smashcake maar wel 10 keer zo lekker in weinig tijd en werk. Combinatie van de ietwat zurige pruimen met de pistache en amandel, vind ik fantastisch werken.

pruimencake met pistache-1

Ingrediënten

  • 120gr amandelpoeder
  • 120gr pistachenoten (fijngemalen)
  • 90gr zelfrijzende bloem
  • 185gr boter (op kamertemperatuur)
  • 220gr suiker
  • 4eieren
  • vanille essence
  • 1 citroen (zeste)
  • 5 a 6 pruimen (gehalveerd)

Extra > cakevorm/ springvorm + bakpapier

pruimencake met pistache-1

Bereidingswijze

Verhit de oven voor op 170 graden.
Vet de cakevorm in en beleg de bodem met bakpapier.

Meng het amandelpoeder, fijngemalen pistachenoten en zelfrijzende bloem. Zet even opzij.

Klop de boter met de suiker romig en licht.
Voeg de eieren één voor één toe en meng steeds goed.
Voeg dan rustig het mengsel van amandelpoeder, pistachenoten en bloem bloem toe, gevolgd door de zeste van citroen en vanille essence.
Meng nog even kort tot een mooi glad deeg.
Schep het deeg in de cakevorm.
Leg hierop de gehalveerde pruimen, duw iets aan.
Bak de cake ongeveer 50 a 60min in de oven. Check met een sateprikker of de cake gaar is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Smullen maar!

pruimencake met pistache-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.