Het griepje is eindelijk overwonnen dus deze blogster is terug “ready to cook & bake”!
Vooral dat laatste zal de komende weken niet ontbreken … mijn hoofd zit vol met ideeën en er staan bovendien ook 2 bakopdrachten op het programma voor een communie en speciale “smashcake” voor iemands eerste verjaardag. Wel een beetje zonde van de tijd en moeite om een mooie cake te creëren en het dan aan kind/baby voor te schotelen die dan binnen de 5 seconden helemaal onder de cake te zitten. Maar bon, als de jarige gelukkig is en lol kan maken en de daarbij horende hilarische foto’s top zijn, dan hoor je mij niet klagen.
Die bombastische smaskcake is voor binnenkort, nu draait het om eenvoud, simpelheid en smaak. Dat is de perfecte omschrijving van deze cake met pruimen en pistache. Misschien niet zo “eyecatching” als die smashcake maar wel 10 keer zo lekker in weinig tijd en werk. Combinatie van de ietwat zurige pruimen met de pistache en amandel, vind ik fantastisch werken.
Ingrediënten
- 120gr amandelpoeder
- 120gr pistachenoten (fijngemalen)
- 90gr zelfrijzende bloem
- 185gr boter (op kamertemperatuur)
- 220gr suiker
- 4eieren
- vanille essence
- 1 citroen (zeste)
- 5 a 6 pruimen (gehalveerd)
Extra > cakevorm/ springvorm + bakpapier
Bereidingswijze
Verhit de oven voor op 170 graden.
Vet de cakevorm in en beleg de bodem met bakpapier.
Meng het amandelpoeder, fijngemalen pistachenoten en zelfrijzende bloem. Zet even opzij.
Klop de boter met de suiker romig en licht.
Voeg de eieren één voor één toe en meng steeds goed.
Voeg dan rustig het mengsel van amandelpoeder, pistachenoten en bloem bloem toe, gevolgd door de zeste van citroen en vanille essence.
Meng nog even kort tot een mooi glad deeg.
Schep het deeg in de cakevorm.
Leg hierop de gehalveerde pruimen, duw iets aan.
Bak de cake ongeveer 50 a 60min in de oven. Check met een sateprikker of de cake gaar is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
Smullen maar!