Wortel-linzensoep

wortel linzensoep

Hierbij even een rechtzetting :-), bij mijn blogpost van de witte bonen burger had ik gezet dat dit jaar het “jaar van de boon” is. Dit is niet helemaal correct, het is meer bepaald “het jaar van de peulvruchten” waaronder natuurlijk bonen vallen. Peulvruchten is de verzamelnaam voor bonen, erwten, pinda’s, kikkererwten, … en ook linzen.

Linzen

Linzen is iets wat ik nog niet zo lang geleden heb ontdekt en was positief verrast door de smaak. Het heeft zo’n vleesachtige smaak, ideaal dus voor vegetarische gerechtjes. Denk maar aan mijn vegetarische worstenbroodjes waarin linzen zijn verwerkt, geloof me … je zal het vlees echt niet missen.

wortel linzensoep

Ze zijn misschien niet het meest aantrekkelijk maar zijn wel super gezond … ze bevatten vezels, eiwitten, mineralen, vitamines en weinig calorieën.
Recepten met linzen zijn eindeloos, spijtig genoeg hebben ze nog altijd een “geitenwollensokken” karakter en zijn ze niet echt populair bij het grote publiek. Ook ik dacht eerst zo, geef ze gewoon een kans en je zal echt aangenaam verrast zijn. Probeer ze eens in deze heerlijke vullende soep in combinatie met worteltjes … ideaal voor je eerste ervaring met linzen of gewoon als je zin hebt in een lekker smaakvol kommetje soep dat ook nog eens extra voedzaam en gezond is.

Bron recept : Knack

wortel linzensoepShoptip wortelsap : ik gebruikte een combinatie van wortel-appelsap van Cawston press te koop bij Albert Heijn. Je kan natuurlijk ook gewoon wortelsap gebruiken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 takjes selder
  • 3 grote wortelen
  • 2 teentjes look
  • 1kl kerriepoeder of madras curry poeder
  • 180gr linzen (rode of bruine)
  • 1,2l bouillon
  • 200ml wortelsap (ik gebruikte wortel-appelsap van
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Pel de ui en hak fijn.
Was de takjes selder en hak fijn.
Schil de wortelen en hak in kleine blokjes.
Pel de look en hak fijn.

Verhit een kookpot met een goede scheut olijfolie.
Fruit hierin de fijngehakte ui aan. Als de ui mooi glazig is, voeg dan de blokjes selder, wortelen en look toe. Laat even meebakken.

Doe de kerriepoeder of madras curry poeder bij de groenten en laat nog 1min meebakken.

Voeg als laatste de linzen en de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat de soep ongeveer 30min zachtjes koken tot de linzen gaar zijn.

Voeg net voor het mixen het wortelsap toe en mix de soep glad.
Indien de soep iets te dik is, voeg dan nog een beetje kokend water toe.
Laat de soep nog 1min doorkoken en breng op smaak met peper en zout.

Et voila … ready to eat!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.