Romige pompoensoep, een makkelijke “must make” die tijdens de herfst zeker niet mag ontbreken. Een lekker makkelijk pompoensoepje hoort nu eenmaal bij de herfst en is bovendien gezond. Een lekker soepje dat ik op smaak bracht met een beetje kerriepoeder. Pompoen en curry is nu eenmaal een TOP combo. Wat deze versie zo lekker maakt, is de mascarpone die we gaan toevoegen. Dit zorgt voor een zachte romige toets. En voor mij mogen de soepballetjes niet ontbreken!
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met pompoen? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Romige Pompoensoep?
- Ui
- Rode paprika
- Pompoen
- Kerriepoeder
- Tomatenpuree
- Bouillonblokje
- Mascarpone
Hoe maak je deze Romige Pompoensoep?
We beginnen met de groentjes in de stukjes te snijden. Pel de ui en snij in stukken. Dit hoeft niet super fijn te zijn aangezien we de soep toch gaan glad mixen. Bij de paprika verwijder je eerst de zaadjes en zaadlijsten en snij dan in stukken. De pompoen schil je en verwijder de pitten. Deze snij je ietwat kleinere stukken omdat het anders te lang duurt alvorens de pompoen gaar is.
Vervolgens verhit je een stoofpot met een royale scheut olijfolie of klontje boter. Hierin stoof je eerst de ui en paprika aan voor zo’n 3 a 4min. Probeer regelmatig te roeren zodat de groentjes niet aanbakken of te bruin worden. Dan doe je er de blokjes pompoen bij en laat deze ook mee bakken voor zo’n 3min. Voeg kerriepoeder en tomatenpuree toe, roer even en laat dit ook een minuutje mee bakken.
Vervolgens doe je er het bouillonblokje bij samen met zo’n liter warm water. Dit breng je dan aan de kook en laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 25 a 30min.
Ondertussen kan je de balletjes maken en rollen als je deze wilt toevoegen. Hiervoor meng je gehakt, eitje, paneermeel, peper en zout
Wanneer de groentjes gaar zijn, mix tot een gladde soep. Dan breng je de soep terug even aan de kook en zet dan op een heel zacht vuurtje. Doe er de mascarpone en de balletjes bij. De mascarpone zal zo gaan smelten en de balletje gaan garen. Op het laatste roer je nog even goed door. Proef ook nog even en breng verder op smaak met peper en zout.
TIP! De volgende dag is de soep nog iets lekkerder

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Romige Pompoensoep
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 800 gr pompoen (geschild & pitten verwijderd)
- 1,5 tl kerriepoeder
- 1 kl tomatenpuree
- 1 bouillonblokje (kip of groente)
- 150 gr mascarpone
- Olijfolie of klontje boter
- Peper en zout
- Soepballetjes (*) – Optioneel
Instructies
- Begin met de ui te pellen en in kleinere stukken te snijden. Dit hoeft niet super fijn te zijn aangezien we de soep toch gaan mixen. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in stukken. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij in kleinere stukken. De pompoen mag wel iets kleiner anders zal het te lang duren alvorens deze gaar is.
- Verhit een stoofpot met een royale scheut olijfolie of klontje boter. Stoof hierin de ui en paprika eerst aan voor zo’n 3 a 4min. Probeer regelmatig te roeren zodat de groentjes niet aanbakken of te bruin worden. Doe er dan de pompoen bij en stoof deze ook mee voor zo’n 3min.Vervolgens doe je er het kerriepoeder en tomatenpuree bij. Roer even goed en laat dit een minuutje mee bakken.Dan doe je er het bouillonblokje bij en zo’n 1l warm water. Breng aan de kook en laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 25 a 30min tot de groentjes gaar zijn.
- Maak ondertussen de soepballetjes als je deze wilt toevoegen. Zie notities voor tips.
- Wanneer de groentjes gaar zijn, mix tot een gladde soep. Breng de soep nog even terug aan de kook en zet het vuur dan heel laag.Doe er de mascarpone bij en de balletjes. De mascarpone zal zo smelten door de warmte en de balletjes gaan garen. Roer dan nog even goed door. Proef even en breng de soep verder op smaak met peper en zout. TIP! De soep is de volgende dag nog iets lekkerder. Smakelijk