Deze makkelijke Noedelsoep met kip is er eentje om deze week op je weekmenu te zetten. Eenvoudig en snel te maken, je hebt de nodige groentjes, het is klaar in 30min en gewoon bomvol smaak. Geen speciale ingrediënten die je moeilijk kan vinden of waarvan je slechts 1el nodig hebt en daar staat dat flesje dan 😉. De speciallekes hierin zijn eigenlijk tegenwoordig doodnormale ingrediënten zoals sojasaus en curry pasta. Die kan je in elke supermarkt makkelijk vinden. Verwacht ook geen super “spicy” soep, daar ben ik zelf geen fan van. Ik combineer de rode curry pasta met wat tomatenpuree. Natuurlijk kan je zelf kiezen hoe pittig je deze maaltijdsoep maakt.
Je kan hier trouwens ook heel makkelijk een vegetarische soep van maken door de kip weg te laten en groentebouillon te gebruiken.
Hoe maken we deze Noedelsoep met kip ?
Doe alvast kipbouillon, kokosmelk, sojasaus, pindakaas, honing, rode curry pasta en tomatenpuree in een stoofpot. Laat dit alvast rustig sudderen.
Ondertussen doe je het snijwerk. Maak de champignons proper en hak in plakjes. Snij de paprika in dunne reepjes. Pel de look en hak fijn.
Voeg alle groentjes, look, gember en de kipfilets (in z’n gehele) toe aan de stoofpot en laat zachtjes sudderen. Haal na 15min de kipfilets uit de soep, deze zouden nu gaar moeten zijn. Snij de kip in plakjes.
Als laatste voeg je de noodles toe en laat nog heel kort garen in de soep. Serveer de soep direct afgewerkt met de plakjes kip.
TIP! Je kan de soep makkelijk op voorhand al maken maar gaar de noodles pas op het laatste. Je kan de noodles ook apart in de heet water garen. Bewaar vooral de soep niet met daarin de noodles. De noodles zullen veel vocht opnemen en ietwat slijmerig gaan proeven.
Noedelsoep met kip
Ingrediënten
- 900 ml kipbouillon
- 1 blik kokosmelk (=400ml)
- 60 ml sojasaus
- 2 el honing
- 80 gr pindakaas (*)
- 50 gr rode curry pasta (of meer om ze nog spicier te maken)
- 2 el tomatenpuree (optioneel)
- 3 kipfilets
- 200 gr champignons
- 2 paprika's
- 1 teentje look
- 1,5 tl gember (fijn geraspt) (optioneel)
- 300 gr noodles
- Limoen
Instructies
- Doe de kipbouillon, kokosmelk, sojasaus, honing, pindakaas, rode curry pasta en tomatenpuree in een stoofpot. Zet op een middelhoog vuur en laat alvast zachtjes sudderen.
- Ondertussen kan je het snijwerk doen.Maak de champignons proper en snij in dunne plakjes.Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en snij in dunne reepjes. Pel de look en hak fijn. Doe de groentjes, look, gember en de kipfilets (in z'n gehele) bij in de stoofpot.Laat dit zo'n 15min zachtjes suddderen en haal er dan de kipfilets uit. Deze zouden nu gaar moeten zijn.Snij de kipfilet in dunne plakjes. Voeg de noodles toe aan de soep en gaar deze nog kort in de soep. Breng de soep eventueel nog op smaak met wat limoensapServeer dan direct en werk de soep af met de plakjes kip.