Maaltijdsoep met Frankfurter worst

Stevige winterse kost met deze maaltijdsoep met Frankfurter worst. Een soep bomvol groenten en aardappelen die lekker smokey wordt gemaakt met de worst. Een super makkelijk receptje dat je ook nog eens volledig op voorhand kan maken, ideaal voor op je weekmenu
Naar recept gaan

Laten we de week stevig inzetten met deze waanzinnig lekkere maaltijdsoep met Frankfurter worst. In de meeste gevallen verdwijnt die laatste tussen een broodje met wat ketchup en mosterd ofwel een hotdog. Vandaag verwerken we deze worst in deze heerlijk vullende soep waardoor ie lekker “smokey” proeft. Een soepje bomvol groentjes, aardappelen en vlees dus je gaat echt gegeten hebben na een kom hiervan. Heel handig is dat je deze maaltijdsoep makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand kan maken. Ze wordt er alleen maar beter op door ze nog even te laten staan.

Mag je ook knakworstjes gebruiken? Ja, dat mag zeker! Beide hebben ze een vrij rokerige smaak dus dat komt helemaal goed in dit soepje.

Nog een leuke tip, je kan hier eender welke groenten in verwerken. Ik koos voor ui, look, paprika, koolrabi en aardappelen. Maar je zou hier ook nog blokjes pompoen aan kunnen toevoegen, zoete aardappel, spinazie, …

Stevige winterse kost met deze maaltijdsoep met Frankfurter worst. Een soep bomvol groenten en aardappelen die lekker smokey wordt gemaakt met de worst. Een super makkelijk receptje dat je ook nog eens volledig op voorhand kan maken, ideaal voor op je weekmenu

Hoe maken we deze maaltijdsoep met Frankfurter worst?

We beginnen met het versnijden van de groentjes. De ui en look hak je fijn, de paprika’s snij in je kleine blokjes (maar ook niet te klein). Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes. Was de aardappelen en snij in kleine blokjes. Ik heb de patatjes niet geschild, dit kan je doen maar hoeft niet.

Verhit wat olijfolie in een stoofpot en stoof hierin de ui en paprika mooi aan. Doe er vervolgens de tomatenpuree en look bij en laat een minuutje mee bakken. Voeg de koolrabi, aardappeltjes, oregano en bouillon toe en breng zachtjes aan de kook. Laat zo’n 25min zachtjes sudderen tot de patatjes mooi gaar zijn. Zo’n 5min alvorens ze gaar zijn, voeg je de stukjes Frankfurter worsten toe.

Zijn de aardappelen gaar, giet er de kookroom bij en breng nog even aan de kook. Je kan de soep nu serveren of je kan ze ook nog een nachtje laten staan. Zo vind ik haar nog lekkerder.
TIP! Als je de soep een nachtje laat staan, zal de soep zijn ingedikt omwille van de aardappelen. Voeg dan wat water of bouillon toe.

Stevige winterse kost met deze maaltijdsoep met Frankfurter worst. Een soep bomvol groenten en aardappelen die lekker smokey wordt gemaakt met de worst. Een super makkelijk receptje dat je ook nog eens volledig op voorhand kan maken, ideaal voor op je weekmenu

Maaltijdsoep met Frankfurter worst

Stevige winterse kost met deze maaltijdsoep met Frankfurter worst. Een soep bomvol groenten en aardappelen die lekker smokey wordt gemaakt met de worst. Een super makkelijk receptje dat je ook nog eens volledig op voorhand kan maken, ideaal voor op je weekmenu
Gang Soep
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 rode paprika
  • 1/2 koolrabi
  • 600 gr aardappelen (vastkokend)
  • 2 el tomatenpuree
  • 600 ml bouillon (kip of groente)
  • 1 tl oregano
  • 6 a 8 frankfurter worsten (of knakworst)
  • 75 ml kookroom
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • We gaan beginnen met alle groentjes te gaan versnijden.
    Pel de ui en hak fijn.
    Pel de look en hak fijn.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes. Dit hoeven geen super fijne blokjes te zijn.
    Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes.
    Was de aardappelen en snij in kleine gelijke blokjes. Ik heb deze niet geschild, kan je eventueel wel doen.
    Snij de worsten in kleine stukjes.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie en stoof hierin de ui en paprika voor zo'n 4 a 5min aan. Roer regelmatig en laat de ui niet bruin worden.
    Doe er de tomatenpuree en fijngehakte look bij, roer goed en laat een minuutje mee bakken.
    Voeg vervolgens de koolrabi, aardappelen, bouillon en oregano toe.
    Breng aan de kook en laat dan zo'n 25min zachtjes sudderen tot de aardappelen mooi gaar zijn. De laatste 5min voeg je de worsten toe.
    Als de aardappelen gaar zijn, dan voeg je de kookroom toe en laat nog een minuutje doorkoken.
    Je kan de soep nu serveren of ze is eigenlijk de volgende dag nog lekkerder.
    TIP! Als je ze pas de volgende dag gaat serveren, zal de soep wel iets dikker zijn omwille van de aardappelen. Voeg dan gewoon wat water of bouillon toe.
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, frankfurter worsten, koolrabi, maaltijd soep, paprika, soep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.