Februari is nog volop het seizoen van knolselder. Dus waarom er geen heerlijk soepje van maken? Ideaal als lunch, maar ook als voorgerecht bij een dinertje. Om het iets feestelijker te maken, serveer er grijze garnaaltjes bij of reepjes gerookte zalm
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 preiwit
- 1 knolselder
- 1 aardappel
- 3l kippenbouillon
- 3 laurierblaadjes
- 1 takje tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Pel de ui en snij grof. Was de prei, gebruik enkel het preiwit en snij grof. Schil de knolselder en snij in kleine blokjes. Schil de aardappel en snij in blokjes.
Neem een ruime kookpot en verhit deze met een scheutje olijfolie.
Voeg de ui toe en laat deze even meebakken (niet bruin laten worden). Voeg nu de prei toe en laat ook enkele minuutjes meebakken.Voeg dan de knolselder en aardappel toe en laat ook nog even kort meebakken.
Giet dan de kippenbouillon in de kookpot en breng aan de kook. Voeg ook nog het takje tijm en laurierblaad toe.
Laat de soep ongeveer 1h a 1h15 zachtjes sudderen tot alle groenten gaar zijn. Mix de soep en breng nog even aan de kook.
En klaar is kees
Tip !!! Indien je garnalen zou toevoegen, voeg deze dan toe vlak voor je de soep serveert. Grijzen garnalen worden vlug taai als ze in aanraking komen met warmte