Warm zomers weer, vraagt om frisse lichte receptjes zoals bijvoorbeeld deze groene gazpacho. Een koud soepje bomvol groentjes ideaal als lunch tijdens een zomerse dag. We kennen allemaal deze typische Spaanse soep die normaal wordt gemaakt op basis van tomaten, brood, komkommer en enkele smaakmakers. Normaal is het dus een rode soep, deze versie is dat dus duidelijk niet. Deze gazpacho bestaat uit alleen maar groene groenten zoals komkommer, spinazie, avocado, lente-ui en een groen pepertje. Het leuke en vooral gemakkelijke aan deze koude soep, is dat er geen kookpot bij komt kijken. Gewoon alles in een blender gooien, mixen en klaar.
Naast de groente voegen we ook nog enkele kruiden en smaakmakers toe zoals peterselie, basilicum en look. Om deze groene gazpacho lekker romig te maken, doen we er ook nog yoghurt bij. We gooien alles de blender in, glad mixen en gewoon koel bewaren. Dit soepje kan je makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand maken.

Hoe maken we deze groene gazpacho?
Zoals reeds gezegd, is het niet meer dan alle ingrediënten in een blender gooien. Heb je nu geen blender dan kan je ook alles pureren met een staafmixer. Omdat de textuur dan iets grover zal zijn, kan je dit best nog even door een zeef halen.
Snij de komkommer in grove stukken en doe in blender samen met de spinazie, vruchtvlees van de avocado, grof gesneden lente-ui en een half groen pepertje. Verder gaat hier ook nog een teentje look bij, grof gesneden peterselie en basilicum, yoghurt, azijn, citroensap, peper en zout. Je kan eventueel nog wat water toevoegen maar dat heb ik zelf niet gedaan. Mix tot een gladde soep. Proef en breng verder nog op smaak met peper, zout, citroensap.
Zet dit in de koelkast voor een paar uur want de gazpacho moet goed koud zijn als je deze serveert. Bij het serveren kan je eventueel er nog wat feta over verkruimelen of wat stukjes burrata. Je zou er zelf wat garnaaltjes of stukjes kip kunnen bij serveren.


Groene gazpacho
Equipment
- Blender of staafmixer
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 100 gr spinazie
- 1 rijpe avocado
- 1/4 groen pepertje
- 3 lente-uitjes
- 1 teentje look
- 2 el peterselie (grof gehakt)
- 1 el basilicum (grof gehakt)
- 200 gr natuuryoghurt
- 1 a 2 el citroensap
- 2 el witte wijn azijn
- peper en zout
Instructies
- Ik maakte deze groene gazpacho met mijn blender. Heb je dit niet dan kan je ook een staafmixer gebruiken. De textuur zal dan iets grover zijn, haal dan best even door een zeef.
- Snij de komkommer grof en doe in de blender samen met spinazie, vruchtvlees van de avocado, het groene pepertje, grof gehakte lente-uitjes, gepeld teentje look, peterselie, basilicum, yoghurt, citroen, azijn, peper en zout. Mix tot een gladde soep. Vind je de soep iets te dik, wat bij mij niet het geval was voeg een beetje water toe. Prroef van de gazpacho en breng nog verder op smaak met peper, zout en/of citroensapTIP! Wil je het iets pittiger, voeg dan iets meer toe van het pepertje.
- Zet de gazpacho in de koelkast want deze is op z'n lekkerste als ie goed koud is.TIP! je kan deze soep makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand maken en gewoon in de koelkast bewarenSmakelijk