Groene gazpacho met burrata & serranoham

Groene gazpacho met burrata & serranoham

Gazpacho, we kennen allemaal deze lekkere koude soep afkomstig uit Spanje. Een ijskoude tomatensoep die ik vaak tijdens de zomermaanden maak als lunch maar ook als voedzaam tussendoortje of als dorstlesser tijdens een warme zomerdag. Een receptje dat eigenlijk amper werk vraagt, gewoon alle ingrediënten in een blender gooien, mixen en hup klaar. Hetzelfde principe bij deze groene gazpacho met burrata & serranoham enkel is het kleurtje anders 😉

Een groene gazpacho dat vraagt om groene groentjes natuurlijk … spinazie, selder, lente-ui, groene paprika en komkommer. Daarnaast ook peterselie (of koriander) en look als extra smaakmakers. Een echte groene powerboost ideaal voor tijdens de lunch, als voorgerechtje of als hapje bij een apéro.
Je kan dit power soepje afwerken met bijvoorbeeld wat croutons of ga voor deluxe versie met burrata en krokante serranoham. Die laatste kan je ook weglaten en er een full veggie versie van maken.

Groene gazpacho met burrata & serranoham
Groene gazpacho met burrata & serranoham

TIP :
> Je kan de serranoham ook vervangen door Ganda Ham, Parmaham of Prosciutto. Ook de burrata kan je vervangen door mozzarella.
> Maak de soep minstens 3h of de dag voordien, des te langer ze in de koelkast kan staan des te lekkerder.

Groene gazpacho met burrata & serranoham

Groene gazpacho met burrata & serranoham

Een simpel gezond soepje gemaakt in de blender en klaar in amper 10min. Bomvol groene groentjes geserveerd met romige burrata en krokante serranham
Gang hapje, Soep
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 8 plakjes serrano ham
  • 100 gr gele (kers)tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 groene paprika
  • 3 lente-uitjes
  • 1/2 jalapeno
  • 2 takjes selder
  • 1 teentje look
  • 50 gr spinazie
  • 1 handvol peterselie (of helft peterselie helft koriander)
  • 2 el (sherry) azijn
  • 3 el olijfolie
  • 500 ml (koude) bouillon (groente of kip)
  • 2 bollen burrata
  • Zout

Instructies
 

  • Voor de krokante serranoham.
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hierop de plakjes ham.
    Bak deze zo'n 8 a 10min in de oven. Hou goed in de gaten dat ze niet te bruin worden.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Tijdens het afkoelen zal de ham lekker krokant worden.
  • Voor de groene gazpacho
    Snij de komkommer, selder en groene paprika in blokjes (hoeft niet te fijn te zijn)
    Hak de lente-uitjes, jalapeno en look fijn.
    Hak de peterselie en spinazie grof.
    Doe alle groenten en kruiden in een blender/foodprocessor samen met de (sherry) azijn, olijfolie en koude bouillon. Mix tot een gladde soep. Proef en breng nog verder op smaak met peper en zout.
    Haal de soep door een zeef.
    Zet de gazpacho minstens 3h (of nachtje) in de koelkast.
  • Vlak voor het serveren werk je de soep af met wat burrata en krokante stukjes Serranoham.
    Smakelijk
Trefwoord gezond, gezond tussendoortje, gezonde lunch, hapje, lunch, soep, voorgerecht
Groene gazpacho met burrata & serranoham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.