Spiesjes met varkenshaasje, nectarine en harissa

Spiesjes met varkenshaasje, nectarine en harissa

Een hamburger, chipolata, kipsaté, ribbetjes, steak … allemaal heerlijke klassiekers op een barbecue feestje. Soms willen we toch eens iets anders, iets origineler op onze BBQ toveren, ik in ieder geval toch. Iets anders, iets origineler, iets smaakvoller zijn zeker deze spiesjes met varkenshaasje, nectarine en harissa. Op en top zomers, op en top snel en simpel te maken.

Harissa ofwel een pittige rode saus op basis van pepers, look en komijn afkomstig uit Noord-Afrika. Een smaakmaker die ik vaak gebruik in tomatensaus, een stoofpotje, in een dip of om vlees in te marineren. Je zou deze saus zelf kunnen maken maar je kan deze tegenwoordig ook makkelijk in de supermarkt vinden. Ik koop altijd de milde versie bij Albert Heijn (merk Souq). Je kan de harissa eventueel ook vervangen door Sambal of Sriracha.

In dit receptje krijgt het malse sappige varkenshaasje een marinade op basis van harissa wat ook heerlijk matcht met de zoete nectarine.
Het vlees laat je minstens 30min of langer marineren, op een stokje steken en bakken maar. De spiesjes kan je dus makkelijk op voorhand al maken, altijd handig.
Ben je nu ook zo dol op harissa, maak er dan zeker ook het dipsausje mee. Hiervoor dien je enkel wat harissa, yoghurt en limoensap te mengen.

Spiesjes met varkenshaasje, nectarine en harissa. Lekker en eenvoudig recept voor Spiesjes met varkenshaasje, nectarine en harissa, een origineel recept voor op de barbecue. Het varkensvlees krijgt een lekkere simpele marinade op basis van harissa.

TIPS :
> Je ken de spiesjes zowel op de barbecue, oven of grillpan maken
> Je kan het varkenshaasje makkelijk vervangen door kip, kalkoen, kalfsvlees of een ander stukje varkensvlees
> De nectarine kan je eventueel vervangen of combineren met perziken. Ook mango of ananas kan je gebruiken.
> Lekker met deze fregola salade met nectarine, spinazie en mozzarella of deze geplette aardappeltjes

Spiesjes met varkenshaasje, nectarine en harissa

Spiesjes met varkenshaasje, nectarine en harissa

Heerlijke en makkelijke te maken spiesjes van varkenshaasje met harissa marinade en frisse stukjes nectarine
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Equipment

  • Satéstokjes

Ingrediënten
  

Spiesjes

  • 800 gr varkenshaasje
  • 2,5 el (milde) harissa
  • 3 el olijfolie
  • 1,5 el honing
  • 2 teentjes look (fijngehakt)
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1,5 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 3 nectarines (niet te hard – niet te rijp)
  • 1 a 2 paprika's (optioneel)
  • Snuifje zout

Harissa dip

  • 200 gr griekse yoghurt
  • 2 el harissa
  • 1/2 limoen (sap)
  • snuifje zout

Instructies
 

Harissa dip

  • Meng alle ingredienten voor de dip en bewaar in de koelkast

Spiesjes

  • Doe de harissa, olijfolie, honing, look, korianderpoeder, oregano, komijnpoeder, gerookt paprikapoeder en zout in een mengkom en roer los.
    Snij het varkenshaasje in hapklare blokjes en voeg toe aan de marinade. Meng goed en laat minstens 30min of langer marineren.
  • Halveer de nectarines, verwijder de pit en snij ook in hapklare blokjes (probeer dezelfde grootte als het vlees).
    Verwijder de zaadjes van de paprika en snij in plakjes (ongeveer dezelfde grootte als het vlees en nectarines).
  • Maak de spiesjes door afwisselend stukjes paprika, nectarine en vlees op de satéstokjes te steken.
    Bak de spiesjes op de barbecue tot het vlees gaar is, bak niet te lang om het vlees lekker sappig te houden.
    Serveer direct met de dipsaus
Trefwoord barbecue, bbq, harissa, nectarine, snelle recepten, varkenshaasje
Spiesjes met varkenshaasje, nectarine en harissa. Lekker en eenvoudig recept voor Spiesjes met varkenshaasje, nectarine en harissa, een origineel recept voor op de barbecue. Het varkensvlees krijgt een lekkere simpele marinade op basis van harissa.
Spiesjes met varkenshaasje, nectarine en harissa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.