Wafels als ontbijt is altijd een feestje, je kan geen beter begin van je dag hebben. En aangezien het morgen Pasen is, we hebben wat meer tijd dan anders dus haal je wafelijzer al maar boven voor een feestelijk ontbijtje!
Geen traditionele vanillewafels of Brusselse wafels, wel een wafel op basis van yoghurt en speltbloem met daarin blauwe bessen die tijdens het bakken mooi openbarsten.
En omdat ik van blauwe bessen maar geen genoeg kan krijgen, maakte ik er nog een heerlijke blauwe bessen saus bij. Ik kijk al uit naar mijn ontbijtje morgen hoor, jij ook?
Ingrediënten (+/- 20 wafels)
- 240gr speltbloem (of gewone bloem)
- 2 1/2tl bakpoeder
- 3el rietsuiker (of gewone suiker)
- 300ml melk
- 215gr griekse yoghurt
- 3 eieren
- 55gr boter (gesmolten)
- 200gr blauwe bessen
- Extra > olie of boter om het wafelijzer in te vetten
Ingrediënten blauwe bessen saus
- 200gr blauwe bessen (vers of diepvries)
- 2el honing
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 el maïzena
Bereidingswijze
Voor de saus, doe de bessen, honing en kaneel in kookpotje en breng rustig aan de kook zodat de bessen poffen.
Meng de maizena met 3el water en doe bij de gepofte bessen. Breng terug aan de kook, roer goed zodat de saus kan indikken.
Haal van het vuur en zet opzij.
Voor de wafels, meng alvast de bloem, bakpoeder en suiker. Zet even opzij.
Meng in een andere kom de eieren, yoghurt, melk en de gesmolten boter los. Voeg het bloem-suikermengsel toe en meng goed. Doe op het laatste de blauwe bessen bij het deeg en meng nog kort met de hand.
Verhit het wafelijzer en vet in met olie of boter.
Bak de wafels en serveer ze met de blauwe bessen saus.
Smakelijk!