Pasen staat nu echt voor de deur en daarom heeft Dr. Oetker weer voor een leuke baking challenge gezorgd.Je raadt het misschien al … het thema is natuurlijk Pasen. Inspiratie was er genoeg van kuikenmacarons tot schattige konijncupcakes of cakepops in de vorm van paaseieren. Allemaal makkelijk om te maken maar bij gebrek aan handigheid en totaal geen geduld, ben ik voor een simpele vederlichte vanille cupcake gegaan met daarop een hemelse topping van witte chocolade en roomkaas afgewerkt met een Paasei. Resultaat een heerlijke Paascupcake!
Mits het missen van wat handigheid, vind ik deze cupcakes toch voor 100% geslaagd zowel visueel als qua smaak.
Wat vinden jullie?
Ingrediënten cupcakes (+/- 15 cakejes)
- 200gr zelfrijzende bloem
- 115gr boter (gesmolten)
- 180gr suiker
- 20gr vanillesuiker
- 180ml melk
- 55gr zure room
- 2 eiwitten
Extra > cupcake vormpjes + muffinbakvorm
Ingrediënten topping
- 115gr witte chocolade
- 140gr roomkaas (op kamertemperatuur)
- 3el boter (op kamertemperatuur)
- 100gr poedersuiker
- vanille essence
- Optioneel > enkele druppels gele kleurstof
- Extra > paaseitjes + chocoladeschaafsel + spuitzak met spuitmondje
Bereidingswijze cupcakes
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Leg de papieren cupcake vormpjes in de muffinbakvorm
Smelt de boter.
Doe de suiker, vanillesuiker, melk, zure room en gesmolten boter in een mengkom en klop even los.
Voeg hierbij de bloem en meng goed.
Klop eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig onder het deeg. Meng niet te lang.
Schep met behulp van een ijsschep het deeg in de bakvormpjes.
Bak de cupcakes ongeveer 20 a 25min in de oven.
Check met een sateprikker of de cakejes gaar zijn.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Bereidingswijze topping
Smelt de witte chocolade op een zacht vuurtje.
Eenmaal gesmolten, laat even afkoelen.
Mix de boter en roomkaas mooi romig.
Voeg de vanille essence en gesmolten chocolade toe.
Meng goed.
Doe hierbij de poedersuiker en meng goed. Eventueel kan je hier nog gele kleurstof aan toevoegen.
Laat de topping 20min opstijven in de koelkast en doe dan in een spuitzak met spuitmondje.
Spuit toefjes van de topping op de cupcakes.
Werk af met chocoladeschaafsel en paaseitjes.
Bewaar de cupcakes koel.