Wentelteefjes uit de oven met wafels

Deze wentelteefjes uit de oven met wafels is gewoon een must om te maken voor het volgende ontbijt of brunch. We gebruiken geen brood wel boterwafeltjes met daarbij nog kriekjes en chocolade. Zo makkelijk en snel te maken en alles is gelijktijdig klaar.
Naar recept gaan

Vergeet de klassieke wentelteefjes die we allemaal kennen! Geen sneetjes brood die we wentelen in een ei-melk mengsel om vervolgens te bakken in de pan. Deze wentelteefjes uit de oven met wafels is van een andere categorie 😃. Ja, je kan verloren of gewonnen brood of gewonnen ook in de oven maken, hiervan staan zelf als enkele receptjes van op de blog. Deze manier vind ik trouwens veel makkelijk, sneller en het is gewoon gelijktijdig klaar.

Waarom deze wentelteefjes nog buiten categorie zijn? We gaan geen brood gebruiken, wel wafels. En of dat lekker is!! Wafels en wentelteefjes dat is nu eenmaal altijd een hit dus laten we ze maar gaan combineren. De wafels gaan we niet zelf bakken, ik gebruikte hier zachte boterwafels van de supermarkt voor. Verder voeg ik nog wat kriekjes (uit een bokaal) en stukjes chocolade toe. ZA-LIG lekker en ideaal voor tijdens een uitgebreid ontbijt of brunch.

Deze wentelteefjes uit de oven met wafels is gewoon een must om te maken voor het volgende ontbijt of brunch. We gebruiken geen brood wel boterwafeltjes met daarbij nog kriekjes en chocolade. Zo makkelijk en snel te maken en alles is gelijktijdig klaar.

Hoe maken we deze wentelteefjes uit de oven met wafels?

Veel werk of tijd vraagt dit receptje echt niet, altijd leuk om te horen!
Begin met de kersen of krieken door een zeef te halen. Vang het sap op, gooi dit niet weg want hier gaan we nog een snel lekker sausje mee maken.
Hak ondertussen wat pure chocolade in kleine stukjes of gebruik chocolade chips.
Maak een papje van eieren, eigelen, room, melk, suiker en wat vanille.

Neem een ruime en ietwat hoge ovenschaal, bedek de bodem met wafeltjes
Verdeel hierover wat kersen/krieken en wat stukjes chocolade. Bedek opnieuw met wafels gevold door kersen en chocolade. Het laatste laagje dienen wafeltjes te zijn. Overgiet hier het papje van eieren, room, melk en suiker. Bak in de oven tot deze stevig gebakken is.

Ondertussen kan je een snel sausje maken met kersen/kriekensap. Hiervoor houd je zo’n 80ml apart en meng met wat puddingpoeder. De rest van het sap breng je aan de kook. Voeg al roerend het papje toe en blijf roeren tot deze ietwat begint in te dikken. Serveer dit sausje met de wentelteefjes uit de oven.

Deze wentelteefjes uit de oven met wafels is gewoon een must om te maken voor het volgende ontbijt of brunch. We gebruiken geen brood wel boterwafeltjes met daarbij nog kriekjes en chocolade. Zo makkelijk en snel te maken en alles is gelijktijdig klaar.

Tips en vragen voor het maken van deze wentelteefjes uit de oven met wafels

  • Kan je ook gewoon brood gebruiken ipv wafels? Dat kan zeker en vast! Heb je restjes brood, sandwiches of stokbrood dan kan je deze ook perfect gebruiken. Natuurlijk wafels zijn net dat tikkeltje lekkerder en iets zoeter.
  • Kan ik ook ander fruit toevoegen? De kriekjes kan je vervangen door eender welk fruit.
Deze wentelteefjes uit de oven met wafels is gewoon een must om te maken voor het volgende ontbijt of brunch. We gebruiken geen brood wel boterwafeltjes met daarbij nog kriekjes en chocolade. Zo makkelijk en snel te maken en alles is gelijktijdig klaar.

Wentelteefjes uit de oven met wafels

Deze wentelteefjes uit de oven met wafels is gewoon een must om te maken voor het volgende ontbijt of brunch. We gebruiken geen brood wel boterwafeltjes met daarbij nog kriekjes en chocolade. Zo makkelijk en snel te maken en alles is gelijktijdig klaar.
Gang brunch, Ontbijt
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 700 gr kersen op sap of noordkrieken (bokaal)
  • 100 gr pure chocolade of chocolate chips
  • 3 eieren
  • 1 eigeel
  • 250 ml melk
  • 300 ml room
  • 50 gr suiker + 2el extra
  • 1 tl vanille essence
  • +/- 500 gr zachte boterwafels of vanillewafels
  • 2 el puddingpoeder

Instructies
 

  • Giet de kersen in een zeef en vang het sap. Met het sap gaan we een snel sausje maken, zet dit even opzij.
    Hak de chocolade in kleine stukjes, indien je chocolate chips gebruikt hoef je dit niet te doen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kluts de eieren, eigelen, melk, room, 50gr suiker en de vanille essence los tot een glad papje.
    Neem een ruime ovenschaal en bedek de bodem met wafeltjes, verdeel hierover wat kriekjes en wat stukjes chocolade. Bedek opnieuw met wafeltjes gevolgd door kriekjes en chocolade. De laatste laag dienen wafeltjes te zijn.
    Giet hierover het papje.
    Zet in de oven en bak voor zo'n 30 a 40min tot deze mooi gebakken is. Wordt de bovenkant iets te bruin dan kan je de schotel afdekken met aluminiumfolie.
  • Met het sap van de krieken/kersen, gaan we nog een lekker simpel sausje maken.
    Hou zo'n 80 a 100ml apart van het sap.
    Het resterende sap doen we in een kookpotje samen met de 2el suiker en breng zachtjes aan de kook
    Voeg het puddingpoeder toe aan het apart gehouden sap, roer goed los zonder er geen klontjes meer zijn. Voeg dit papje toe aan de rest van het sap in het kookpotje. Breng al roerend aan de kook, blijf goed roeren tot deze ietwat begint in te dikken. Haal dan van het vuur.
  • Serveer direct na het bakken, eventueel met wat yoghurt en het sausje
    Smakelijk! 
Trefwoord brunch, chocolade, krieken, lekker en eenvoudig, ontbijt, wafels, wentelteefjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.