Wentelteefjes met kokos & gember

Wentelteefjes met kokos & gember

De meeste van jullie zullen nu aan het genieten zijn van kerstvakantie. En ik heb voor jullie een gerechtje in petto om er een lekkere kerstvakantie van te maken namelijk deze wentelteefjes met kokos. Wentelteefjes of verloren brood zoals wij hier zeggen met een exotische toets en op een leuke originele manier geserveerd.

Wentelteefjes met kokos & gember

Je kan ze perfect op de klassieke manier maken en serveren namelijk met dunne sneetjes brood.
Of snij dikke blokjes van het brood (eigenlijk kubusjes) en na het bakken steek je ze op een stokje met wat vers fruit. Super origineel en leuk om te maken met de kids. Heb je misschien brunch plannen met Nieuwjaarsdag, dan heb je bij deze het perfecte gerechtje gevonden!

Wentelteefjes met kokos & gember

Het mengsel waarin we het brood weken, is niet het typisch klassieke mengsel dat we kennen (melk & eieren). Enkel met de eitjes volgen we het traditionele recept. De melk vervangen we door gecondenseerde melk dat meteen ook voor de zoetigheid zal zorgen. En we brengen dit mengsel verder op smaak met vanille, limoen en gember … een heerlijke combi!

Wentelteefjes met kokos & gember

Ingrediënten (4 a 5 personen)

 • 1 brood (*)
 • 5 eieren
 • 120ml gecondenseerde melk
 • 20ml honing
 • 1tl vanille essence
 • 1tl zeste van limoen
 • 1el limoensap
 • 1,5tl gember (fijngeraspt)
 • 100gr kokosrasp
 • Zonnebloemolie of boter
 • Extra : vers fruit (ananas, kiwi, mango, …) + satéstokjes

(*) Je kan hiervoor best een lang brood voor gebruiken. Je kan eender welk brood gebruik (wit, grof, spelt, rozijnen, brioche)

Bereidingswijze

Snij het brood in blokjes/kubusjes (4 a 5cm).
Je hoeft de korst niet weg te snijden.

Kluts de eieren los in een mengkom.
Voeg de gecondenseerde melk toe samen met honing, vanille, zeste van limoen, limoensap en gember. Meng goed.

Verhit een ruime pan met een olie of boter.

Week de blokjes brood zo’n 4 a 5min in het eimengsel, leg dan in de pan en bak ze aan alle kanten mooi goudbruin.

Doe alvast de kokosrasp in een schaaltje.

Als de wentelteefjes mooi goudbruin zijn gebakken, haal ze dan direct door het kokosrasp zodat deze mooi helemaal bedekt worden met de kokosrasp.

Je kan de wentelteefjes nu op een stokje steken samen met stukjes fruit.

Serveer
Serveertip > Lekker met wat yoghurt of kwark.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.