ls ontbijt, als tussendoortje of als dessertje … veelzijdigheid troef met deze warme fruitsalade met chocolade. Het heeft heel veel weg van een crumble, het onderste laagje is net zoals bij een crumble fruit. Ik gebruikte een mix van fruit, de laatste stukken zomerfruit zoals perzik en pruim, kiwi en banaan. Is er geen zomerfruit voorhanden dan kan je ook perfect appel en/ of peer gebruiken. Gebruik het liefst ietwat steviger fruit en geen bessen.

Boven al dat fruit een mix van noten, daarop geraspte pure chocolade en kokosschilfers. Ongeveer 5 a 10min in de oven en That’s it. Het resultaat is een gezond origineel ontbijtje of tussendoortje samen met wat Griekse yoghurt. Of serveer bolletje ijs bij om er een echt dessertje van te maken.


Ingrediënten (4 personen)
- 3 kiwi’s
- 2 bananen
- 3 perziken*
- 3 pruimen*
- 1 limoen
- 150gr notenmix (ik gebruikte amandelen, pistachenoten, hazelnoten en walnoten)
- 30gr pure chocolade
- 30gr kokosvlokken
*Indien niet in het seizoen > vervang door appel of peer
Bereidingswijze
Rooster de noten eerst mooi goudbruin in een pan.
Laat ietwat afkoelen en hak dan grof.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de kiwi’s en snij in blokjes.
Pel de bananen en snij in blokjes.
Verwijder de pitten van de perziken en pruimen en snij in blokjes.
Doe het het fruit in een ovenschaal. Voeg het sap van 1 limoen toe. Meng voorzichtig.
Strooi de grof gehakte noten over het fruit, rasp hierover de chocolade en werk af met de kokosvlokken.
Bak de fruitsalade ongeveer 5 a 10min tot de chocolade mooi gesmolten is en het fruit warm is (maar toch nog stevig is).
Serveer direct met wat griekse yoghurt of vanille-ijs.
Smakelijk!
1 thought on “Warme fruitsalade met chocolade”