Gevulde champignons met surimi

Gevulde champignons met surimi

#samenwerking
Het weekend staat voor de deur en dat kan je ook van de herfst zeggen. Ik zeg eindelijk voor zowel dat weekend als de herfst. Ja, de herfst is echt mijn ding, een super gezellig seizoen met de warme dekentjes die we terug mogen bovenhalen. De kleurenpracht van kleurrijke bladeren aan de bomen, herfstige wandelingen door de gevallen bladeren. En op tafel komt terug lekker warm comfort food met de nodige dosis kaas, pasta, patatjes … kortom ik ben blij dat die herfst voor de deur staat en dat vier ik met deze toch ietwat herfstige gevulde champignons met surimi. Een lekker, simpel en toch origineel hapje.

Gevulde champignons met surimi

Een hapje dat je misschien al kan opslagen voor de feestdagen? Ja, de herfst moet nog beginnen en ik denk al aan de feestdagen 😁 (FYI, volgende week begin ik al te shooten voor de komende feestdagen 😉 ) . Ik vulde de champignons op met een mengsel van surimi, paprika, sjalot, peterselie, panko en geraspte kaas. Die surimi is misschien een verrassend element maar geloof me, het matcht perfect.

Gevulde champignons met surimi

Met surimi kan je echt meer maken dan alleen de typische surimi salade voor tussen de boterham of op een toastje. In de zomer maakte ik al een heerlijk exotische taco met surimi, mango en guacamole. Je kan surimi ook perfect gebruiken om een soepje af te werken, of gebruik het in de tegenwoordig super populaire buddha bowls. Veelzijdigheid troef met surimi!

Gevulde champignons met surimi

Nog een leuk weetje > komende week namelijk van 23SEP19 tot 29SEP19 vindt de bewuste visweek plaats. Een initiatief van MSC & ASC om verantwoorde visvangst en viskweek onder de aandacht te brengen. De surimi sticks (van het Vichiunai merk = de grootste surimi fabrikant ter wereld) die je in de supermarkt kan vinden, hebben dit gekende MSC label. Met deze surimi sticks met het MSC-label draagt het merk bij aan een verantwoord gevangen visvangst.

Ingrediënten (4 personen)

 • 400gr champignons
 • 1/2 rode paprika
 • 1 (kleine) sjalot
 • 1 teentje look
 • 100gr surimi
 • 2el fijngehakte peterselie
 • 2el panko
 • 4el geraspte kaas
 • citroen
 • 3el margarine/boter
 • Peper en zout

Bereidingswijze

Borstel de champignons schoon. Haal de steeltjes eruit.
Hak de steeltjes heel fijn.
Pel de ui en look en hak fijn.
Verwijder de zaadjes van de paprika en snij in heel fijne blokjes.

Verhit een stoofpotje met 1el margarine/boter. Stoof hierin de sjalot glazig.
Voeg dan de look, paprika en de steeltjes van de champignons toe en laat 5min mee bakken. Roer regelmatig.
Haal van het vuur.

Ondertussen kan je de surimi in heel fijne blokjes snijden.
Smelt de resterende 2el margarine /boter.

Voeg de fijngesneden surimi, peterselie, panko, 2el geraspte kaas, een klein beetje citroensap, peper en zout toe aan het stoofpotje met de gestoofde groenten. Meng goed.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de champignons in een ruime ovenschaal en vul ze op met het mengsel. Werk af met de resterende geraspte kaas.
Bak de champignons zo’n 10 a 15min in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Haal uit de oven en serveer direct.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.