#Samenwerking
Vandaag 16SEP, de dag dag dat mijn grootmoeder verjaart. De dag dat ik deze heerlijke krokante saltimbocca van kalkoen op tafel tover. En vandaag 16SEP de dag dat GreenPan de “Make The Switch” campagne lanceert. Een campagne om iedereen bewust te maken van hoe ongezond een pan in jouw kast kan zijn en hoe GreenPan daar een gezonde oplossing voor heeft. Ja, ook in de “pannenwereld” heb je gezond en ongezond

Maar hoe zit dat nu precies?
Traditionele antikleefpannen geven bij oververhitting schadelijke stoffen vrij. Dus je gezonde maaltje wordt plotseling niet meer zo gezond. Bovendien komt er bij de productie van dergelijke potten en pannen schadelijke stoffen vrij die ongezond zijn voor zowel milieu als onze gezondheid.

Dringend tijd dus voor een switch en daarom de “Make the switch campagne” van GreenPan. GreenPan biedt een gezond kwaliteitsvol alternatief aan met gezonde keramische antikleefpannen. Pannen gemaakt van natuurlijke materialen op basis van zand,is hittebestendig tot 450 graden en bevatten geen chemische stoffen. Bij de productie van deze gezonde pannen wordt er zelfs 60% minder CO2 uitgestoot dan bij de traditionele pannen. Een win-win voor iedereen!

Gezonder in productie, gezonder in gebruik en zijn ook praktisch in gebruik. De keramisch antikleeflaag geleidt de warmte snel en gelijkmatig. Je hoeft ook minder olie of boter te gebruiken, er blijft niets kleven en zijn proper in een handomdraai zonder te hoeven schrobben of schuren.
Dus let’s switch zou ik zeggen! Dus smijt die oude ongezonde pannen buiten en maak de switch naar gezonde pannen want een gezond maaltje begint bij een gezonde pan.

En speciaal voor de “make the switch” campagne heb ik een exclusieve kortingscode voor jullie. Zo krijg je tot 40% korting op de “Make the switch collectie” en “Featherweights collectie”, en 30% korting op de “Mayflower” collectie. Surf naar onderstaande website en gebruik mijn exclusieve code elien30 (geldig van 16SEP19 tot en met 31OCT19).
https://www.greenpan.be/nl-be/onze-ambassadeurs
Ingrediënten (4 personen)
- 4 (dunne) lapjes kalkoenfilet
- 4 plakjes gedroogde ham (type Parmaham, prosciutto, …)
- 30gr paneermeel
- 30gr panko
- 1el salie (gedroogd)
- 1el oregano (gedroogd)
- 1el basilicum (gedroogd)
- 2 eieren
- Peper en zout
- Olijfolie of margarine/boter
- Extra om erbij te serveren : Kerstomaatjes, mozzarella
Bereidingswijze
Kruid de lapjes vlees met peper en zout en wikkel ze elk in een plakje gedroogde ham.
Neem 2 schaaltjes.
Kluts in één schaaltje de eieren los.
Doe het paneermeel, panko, salie, oregano, basilicum, peper en zout in de tweede kom en meng.
Verhit een ruime pan met een royale scheut olijfolie of margarine/boter.
Neem een lapje vlees, haal eerst door het ei en dan door het mengsel van paneermeel-panko-kruiden. Zorg dat het lapje vlees goed bedekt is.
Leg in de warme pan en bak mooi goudbruin aan beide kanten. Doe hetzelfde met de resterende plakjes vlees.
Serveer de saltimbocca met wat kerstomaatjes en mozzaralla.
Ook lekker met puree.
Smakelijk!