Saltimbocca van kalkoen

Saltimbocca van kalkoen

#Samenwerking
Vandaag 16SEP, de dag dag dat mijn grootmoeder verjaart. De dag dat ik deze heerlijke krokante saltimbocca van kalkoen op tafel tover. En vandaag 16SEP de dag dat GreenPan de “Make The Switch” campagne lanceert. Een campagne om iedereen bewust te maken van hoe ongezond een pan in jouw kast kan zijn en hoe GreenPan daar een gezonde oplossing voor heeft. Ja, ook in de “pannenwereld” heb je gezond en ongezond

Saltimbocca van kalkoen

Maar hoe zit dat nu precies?
Traditionele antikleefpannen geven bij oververhitting schadelijke stoffen vrij. Dus je gezonde maaltje wordt plotseling niet meer zo gezond. Bovendien komt er bij de productie van dergelijke potten en pannen schadelijke stoffen vrij die ongezond zijn voor zowel milieu als onze gezondheid.  

Saltimbocca van kalkoen

Dringend tijd dus voor een switch en daarom de “Make the switch campagne” van GreenPan.  GreenPan biedt een gezond kwaliteitsvol alternatief aan met gezonde keramische antikleefpannen. Pannen gemaakt van natuurlijke materialen op basis van zand,is hittebestendig tot 450 graden en bevatten geen chemische stoffen.  Bij de productie van deze gezonde pannen wordt er zelfs 60% minder CO2 uitgestoot dan bij de traditionele pannen.  Een win-win voor iedereen! 

Saltimbocca van kalkoen

Gezonder in productie, gezonder in gebruik en zijn ook praktisch in gebruik. De keramisch antikleeflaag geleidt de warmte snel en gelijkmatig. Je hoeft ook minder olie of boter te gebruiken, er blijft niets kleven en zijn proper in een handomdraai zonder te hoeven schrobben of schuren.  
Dus let’s switch zou ik zeggen!  Dus smijt die oude ongezonde pannen buiten en maak de switch naar gezonde pannen want een gezond maaltje begint bij een gezonde pan.

Saltimbocca van kalkoen

En speciaal voor de “make the switch” campagne heb ik een exclusieve kortingscode voor jullie. Zo krijg je tot 40% korting op de “Make the switch collectie” en “Featherweights collectie”, en 30% korting op de “Mayflower” collectie. Surf naar onderstaande website en gebruik mijn exclusieve code elien30 (geldig van 16SEP19 tot en met 31OCT19).
https://www.greenpan.be/nl-be/onze-ambassadeurs

Ingrediënten (4 personen)

 • 4 (dunne) lapjes kalkoenfilet
 • 4 plakjes gedroogde ham (type Parmaham, prosciutto, …)
 • 30gr paneermeel
 • 30gr panko
 • 1el salie (gedroogd)
 • 1el oregano (gedroogd)
 • 1el basilicum (gedroogd)
 • 2 eieren
 • Peper en zout
 • Olijfolie of margarine/boter
 • Extra om erbij te serveren : Kerstomaatjes, mozzarella

Bereidingswijze

Kruid de lapjes vlees met peper en zout en wikkel ze elk in een plakje gedroogde ham.

Neem 2 schaaltjes.
Kluts in één schaaltje de eieren los.
Doe het paneermeel, panko, salie, oregano, basilicum, peper en zout in de tweede kom en meng.

Verhit een ruime pan met een royale scheut olijfolie of margarine/boter.

Neem een lapje vlees, haal eerst door het ei en dan door het mengsel van paneermeel-panko-kruiden. Zorg dat het lapje vlees goed bedekt is.
Leg in de warme pan en bak mooi goudbruin aan beide kanten. Doe hetzelfde met de resterende plakjes vlees.

Serveer de saltimbocca met wat kerstomaatjes en mozzaralla.
Ook lekker met puree.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.