Wafel wentelteefjes met choco en aardbeien

Wafel wentelteefjes met choco en aardbeien

Een recept waar 3 heerlijkheden samenkomen …
1. Een “boke met choco”
2. Wafels met choco
3. Wentelteefjes met choco
Resultaat zijn dus deze zalige wafel wentelteefjes met choco en aardbeien. Met een wafelijzer kan je echt meer dan gewone klassieke wafels. Je kan kan er pizza’s in maken, een omeletje, croque Monsieur en ook wentelteefjes. Echt een super handige #KitchenHack waar ik vaak gebruik van maak.

Wafel wentelteefjes met choco en aardbeien

Ik maakte deze wentelteefjes vorige week naar aanleiding van mijn gekregen #Foodpost van Galler, de bekende Belgische Chocolatier. Foodpost met daarin hun 3 vernieuwde chocolade smeerpasta’s en 2 zalige broden. Het klassieke “Boke choco” is natuurlijk de revue gepasseerd en ook deze wafel wentelteefjes belegd met de Galler smeerpasta. Toen ik deze wafels deelde in mijn Instagram stories, stond binnen de korste keren mijn inbox vol met de vraag, hoe heb je die gemaakt? Dus dat receptje moest binnen de korste keren op de blog komen, et voila … jullie vragen … ik type en deel 😉

Wafel wentelteefjes met choco en aardbeien
Wafel wentelteefjes met choco en aardbeien

Ik serveerde er aardbeien bij, aardbeien uit de eigen moestuin maar je zou ook banaan of ander lekker fruit kunnen gebruiken

Ingrediënten ( 4 personen)

  • 8 sneetjes brood
  • 2 eieren
  • 350ml melk
  • 1el vanillesuiker
  • Chocolade smeerpasta
  • Verse aardbeien
  • Grof gehakte pistachenoten
  • Poedersuiker
  • Boter/olie

Bereidingswijze

Verwarm je wafelijzer en vet in met wat boter/olie.

Kluts de eieren los met de melk en vanillesuiker.
Je kan de korstje verwijderen van het brood (hoeft niet.

Neem een sneetje brood en smeer royaal in chocolade smeerpasta en leg hierop een tweede sneetje. Naar gelang de grote van je wafelijzer, snij je belegde boterhammetjes in de helft zodat deze zullen passen in het ijzer.

Haal de belegde boterhammetjes door het mengsel van ei en suiker, laat even weken en leg dan in het wafelijzer.
Bak voor zo’n 3 a 4min in het ijzer.

Eenmaal mooi goudbruin gebakken, serveer dan direct met verse aardbeien en de grof gehakte pistachenoten.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.