Spinazie flensjes ofwel Popeye flensjes 🙂 … je kan zelf kiezen onder welke naam je deze thuis verkocht gaat krijgen. Maar ik beloof jullie, na één hapje zullen ze verkocht zijn hoor! In het beslag van de flensjes zit ook banaan en wat vanille waardoor iedereen deze met plezier gaat binnenspelen. En maak deze flashy flensjes nog wat lekkerder door ze te serveren met wat losgeklopte ricotta en lekker veel fruit.
Een op en top gezond ontbijtje of als vieruurtje of als lunch of als avondmaal of voor bij de brunch … kortom ze zijn super veelzijdig en super easy om te maken. Ik gooi gewoon alle ingrediënten in mijn blender, mixen en hup bakken maar.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 240ml melk (*)
- 3el gesmolten kokosolie (of zonnebloemolie)
- 1tl vanille essence
- 130gr speltbloem (of patisseriebloem)
- 60gr spinazie
- 1 banaan
- 250gr ricotta
- 50gr Griekse yoghurt
- 1 vanillestokje
- 2el honing
- Extra : vers fruit om te serveren
(*) Ik gebruikte kokosmelk maar je kan ook gewone melk gebruiken of amandelmelk.
Bereidingswijze
Voor de flensjes.
Doe de eieren, melk, gesmolten kokosolie, vanille, speltbloem, spinazie en banaan in een blender en mix tot een gladde massa. Is het deeg nog iets te vast voeg dan een beetje water toe.
Verhit een pan met een beetje olie.
Giet wat van het deeg in de pan en bak dunne flensjes.
Voor de vulling.
Doe de ricotta in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix tot een gladde romige massa. Voeg de yoghurt, de zaadjes van de vanillestok en honing toe en meng nog even kort.
Serveer de flensjes met het ricotta mengsel en serveer met vers fruit
Smakelijk!