Spinazie flensjes

Spinazie flensjes

Spinazie flensjes ofwel Popeye flensjes 🙂 … je kan zelf kiezen onder welke naam je deze thuis verkocht gaat krijgen. Maar ik beloof jullie, na één hapje zullen ze verkocht zijn hoor! In het beslag van de flensjes zit ook banaan en wat vanille waardoor iedereen deze met plezier gaat binnenspelen. En maak deze flashy flensjes nog wat lekkerder door ze te serveren met wat losgeklopte ricotta en lekker veel fruit.

Spinazie flensjes

Een op en top gezond ontbijtje of als vieruurtje of als lunch of als avondmaal of voor bij de brunch … kortom ze zijn super veelzijdig en super easy om te maken. Ik gooi gewoon alle ingrediënten in mijn blender, mixen en hup bakken maar.

Spinazie flensjes
Spinazie flensjes

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 240ml melk (*)
  • 3el gesmolten kokosolie (of zonnebloemolie)
  • 1tl vanille essence
  • 130gr speltbloem (of patisseriebloem)
  • 60gr spinazie
  • 1 banaan
  • 250gr ricotta
  • 50gr Griekse yoghurt
  • 1 vanillestokje
  • 2el honing
  • Extra : vers fruit om te serveren

(*) Ik gebruikte kokosmelk maar je kan ook gewone melk gebruiken of amandelmelk.

Bereidingswijze

Voor de flensjes.
Doe de eieren, melk, gesmolten kokosolie, vanille, speltbloem, spinazie en banaan in een blender en mix tot een gladde massa. Is het deeg nog iets te vast voeg dan een beetje water toe.

Verhit een pan met een beetje olie.
Giet wat van het deeg in de pan en bak dunne flensjes.

Voor de vulling.
Doe de ricotta in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix tot een gladde romige massa. Voeg de yoghurt, de zaadjes van de vanillestok en honing toe en meng nog even kort.

Serveer de flensjes met het ricotta mengsel en serveer met vers fruit

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.