Zalm curry

Zalm curry

Vrijdag = visdag !
Een traditie die ik ook dit jaar ga proberen verder te zetten. Want tradities zijn er om in ere te houden. Vandaag hou ik die eer hoog met deze super snelle zalm curry die je in 30min op tafel tovert. Pittig, smaakvol, romig en lekker … dat noem ik een succes recept om het weekend mee in te gaan.

Zalm curry

Ik gebruikte in deze simpele curry zalm, maar hier kan je zelf mee gaan spelen. Je kan ook een stevige witte vis gebruiken of een mix van witte vis en zalm. Geen vis fanaat, je kan deze ook perfect maken met kip. Veelzijdigheid troef dus!

Ingrediënten (4 personen)

  • 3 (kleine) sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 1tl gember (vers – fijn geraspt)
  • 1 stengel citroengras
  • 2 lente-uitjes
  • 100gr champignons
  • 2 a 3el rode curry pasta
  • 400ml kokosmelk
  • 250ml bouillon (kip of groente)
  • 2el tomatenpuree
  • 2tl honing
  • 4 zalmfilets
  • 1 paksoi
  • 1 limoen (eventueel extra om te serveren)
  • 1el fijngehakte koriander of basilicum
  • Optioneel : sesamolie
  • Zonnebloemolie
  • Zout
  • Extra om te serveren : rijst of quinoa

Bereidingswijze

Pel de sjalotten en look en hak fijn.
Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en hak heel fijn.
Hak de lente-uitjes fijn.

Verhit een scheut zonnebloemolie in een stoofpot. Of je kan ook sesamolie gebruiken. Voeg de sjalot, look, gember, citroengras en lente-ui toe en stoof voor zo’n 8min tot deze mooi zacht en licht gekarameliseerd worden. Roer regelmatig en laat niet bruin worden of aanbakken.

Maak ondertussen de champignons proper met wat keukenpapier en snij dan in plakjes. Voeg deze toe in de stoofpot, roer even (voeg eventueel nog wat olie toe) en bak deze voor zo’n 5min.
Voeg de curry pasta toe samen met de tomatenpuree, roer even en laat zo’n minuutje mee bakken.

Snij ondertussen de zalmfilet in kleinere stukjes.

Giet de kokosmelk, bouillon, vissaus en honing bij in de stoofpot. Roer goed en breng zachtjes aan de kook. Voeg de blokjes zalm toe en de paksoi bladeren en laat zo’n 5 a 8min zachtjes sudderen tot de zalm mooi gaar is.

Haal van het vuur, breng op smaak met wat zout, zeste van limoen, limoensap en de fijngehakte koriander of basilicum.

Serveer de curry met rijst of quinoa.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.