Pannenkoeken uit de oven

Pannenkoeken uit de oven? Ja, dat kan perfect en is super makkelijk en snel. Je kan hiervoor één grote bakvorm of muffin/cupcake bakvorm gebruiken. Je hoeft enkel het beslag te maken op basis van bloem, suiker, melk en eitjes. Hiermee vul je de vormpjes en bakken maar. Ideaal als ontbijt, tussendoortje of brunch
Naar recept gaan

Pannenkoeken, altijd een hit op eender welk moment van de dag. Bloem, melk en eitjes en je kan aan de slag. Van kinds af hebben we geleerd dat we deze in een pan bakken maar je kan ze ook perfect in de oven bakken. Tja, jullie weten dat ik een “oven mens” ben dus ik probeer daarin alles te maken 😃. Dus ja, pannenkoeken uit de oven het kan perfect. Ik vind het super makkelijk en je hoeft niet continu achter die pan te blijven staan.

Voor het deeg, gebruikt ik quasi dezelfde ingrediënten als wanneer je ze in de pan zou bakken. Ik voegde enkel nog wat vanille, zeste van sinaasappel en wat maple syrup toe voor nog wat extra smaak. Alsook gaat er in deze versie ook bakpoeder waardoor ze een beetje rijzen zoals American Pancakes. Het deeg is eigenlijk gewoon alles mengen zoals het klassieke recept.

Hoe gaan we deze pannenkoeken nu bakken in de oven? Je zou een grote bakvorm kunnen gebruiken en na het bakken alles in stukken verdelen. Of je kan er individuele pannenkoekjes van maken met behulp van een cupcake of muffin bakvorm. Ik gebruikte de hartjes bakvorm van Le Creuset. Deze vormpjes zijn iets groter dan een cupcake of muffin bakvorm.

Pannenkoeken uit de oven? Ja, dat kan perfect en is super makkelijk en snel. Je kan hiervoor één grote bakvorm of muffin/cupcake bakvorm gebruiken. Je hoeft enkel het beslag te maken op basis van bloem, suiker, melk en eitjes. Hiermee vul je de vormpjes en bakken maar. Ideaal als ontbijt, tussendoortje of brunch

Hoe maken we deze Pannenkoeken uit de oven?

Begin alvast met het invetten van de vormpjes met wat olie of boter.
Gebruik je één grote bakvorm dan kan je de bodem het best bekleden met bakpapier.

Meng alvast eerst de droge ingrediënten namelijk bloem, bakpoeder, vanillesuiker en suiker. Zet dit even opzij.
Neem een ruime mengkom en doe hierin de eitjes, melk, gesmolten boter, maple syrup (of honing), vanille en zeste van sinaasappel. Mix of meng dit alvast tot een glad papje. Doe er de droge ingrediënten bij en mix of meng tot een glad deeg.

Schep zo’n 2el van het deeg in de vormpjes. Vul ze niet helemaal tot boven. Je zal waarschijnlijk ook in porties moeten bakken. Bak de pannenkoekjes mooi goudbruin in de oven voor zo’n 10 a 15min (afhankelijk van de grootte van je vormpje).
Eenmaal gebakken, haal uit de oven en serveer direct.
Serveertip ! Lekker met wat gesmolten witte chocolade en frambozen

Pannenkoeken uit de oven? Ja, dat kan perfect en is super makkelijk en snel. Je kan hiervoor één grote bakvorm of muffin/cupcake bakvorm gebruiken. Je hoeft enkel het beslag te maken op basis van bloem, suiker, melk en eitjes. Hiermee vul je de vormpjes en bakken maar. Ideaal als ontbijt, tussendoortje of brunch
Pannenkoeken uit de oven? Ja, dat kan perfect en is super makkelijk en snel. Je kan hiervoor één grote bakvorm of muffin/cupcake bakvorm gebruiken. Je hoeft enkel het beslag te maken op basis van bloem, suiker, melk en eitjes. Hiermee vul je de vormpjes en bakken maar. Ideaal als ontbijt, tussendoortje of brunch

Pannenkoeken uit de oven

Pannenkoeken uit de oven? Ja, dat kan perfect en is super makkelijk en snel. Je kan hiervoor één grote bakvorm voor gebruiken of gebruik muffin/cupcake bakvorm. Je hoeft enkel het beslag te maken op basis van bloem, suiker, melk en eitjes. Hiermee vul je de vormpjes en bakken maar. Ideaal als ontbijt, tussendoortje of brunch
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm

Ingrediënten
  

  • 240 gr patisseriebloem
  • 1 zakje vanillesuiker (=8gr)
  • 20 gr suiker
  • 6 gr bakpoeder
  • 2 eieren
  • 350 ml melk
  • 25 gr boter (gesmolten)
  • 2 el maple syrup (of honing)
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 tl zeste van sinaasappel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet de vormpjes in met wat boter of olie
  • Meng alvast de bloem met vanillesuiker, suiker en bakpoeder. Zet even opzij.
  • Doe de eieren, melk, gesmolten boter, maple syrup, vanille extract en zeste van sinaasappel in een mengkom. Mix of kluts dit even los tot een gladde massa.
    Voeg hier het bloem mengsel aan toe en meng goed tot een mooi glad beslag.
  • Schep nu ongeveer zo'n 2el van het deeg in de vormpjes. De hoeveelheid hangt wat af van de grootte. Ik gebruikte vrij grote vormpjes. Vul vooral de vormpjes niet helemaal tot boven.
    Bak de pannenkoekjes mooi goudbruin in de oven voor zo'n 10 a 15min (hangt af van oven tot oven + van de grootte van je vormpjes + hoeveel deeg je hebt gebruikt). Check na zo'n 10min alvast even om te zien of ze al mooi stevig gebakken zijn.
    Haal uit de oven en serveer met wat vers fruit en eventueel wat gesmolten witte chocolade.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, brunch, ontbijt, pannenkoeken, tussendoortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.