Cheesecake met witte chocolade en bloedsinaasappel

Deze makkelijke no bake Cheesecake met witte chocolade en bloedsinaasappel is lekker, eenvoudig te maken, goedkoop en ideaal voor elke gelegenheid. Deze simpele frisse kaastaart is op basis van roomkaas en zure room. Je kan deze taart afwerken met seizoensfruit, in dit geval prachtige bloedsinaasappelen.
Naar recept gaan

Normaal zou ik tijdens het weekend zeggen “draai je oven alvast aan” want we gaan bakken. Echter voor deze heerlijke no bake cheesecake met witte chocolade en bloedsinaasappel heb je geen oven nodig. Hier gaat je koelkast al het werk doen 😃. Normaal vormt de basis van een kaastaart gewoon roomkaas en room. Ik vind dit iets te eentonig qua smaak. Ik combineer de roomkaas altijd graag met bijvoorbeeld plattekaas, mascarpone of in dit geval zure room. Wat zorgt voor een lekkere frisse taart en de witte chocolade zorgt voor de nodige zoetigheid.

Deze cheesecake kan je trouwens gaan combineren met eender welk fruit. Ik raad aan om toch even naar de seizoenen te kijken voor zowel de smaak als budget. Het winterseizoen dat is vooral exotisch fruit en citrusvruchten. Ook de prachtige bloedsinaasappelen hebben weer hun intrede gedaan. Deze heb ik dan ook gebruikt om deze kaastaart af te werken. Ook klassieke sinaasappelen of bijvoorbeeld mango zou hier prima bij passen.

Deze makkelijke no bake Cheesecake met witte chocolade en bloedsinaasappel is lekker, eenvoudig te maken, goedkoop en ideaal voor elke gelegenheid. Deze simpele frisse kaastaart is op basis van roomkaas en zure room. Je kan deze taart afwerken met seizoensfruit, in dit geval prachtige bloedsinaasappelen.
Deze makkelijke no bake Cheesecake met witte chocolade en bloedsinaasappel is lekker, eenvoudig te maken, goedkoop en ideaal voor elke gelegenheid. Deze simpele frisse kaastaart is op basis van roomkaas en zure room. Je kan deze taart afwerken met seizoensfruit, in dit geval prachtige bloedsinaasappelen.

Hoe maken we deze Cheesecake met witte chocolade en bloedsinaasappel?

We beginnen met maken van de bodem. Smelt hiervoor de boter en maal droge koekjes fijn. Meng beide tot een ietwat plakkerige massa en verdeel dit over een beklede springvorm. Duw goed aan zodat je een mooie egale laag hebt. Laat dit opstijven in de koelkast.

Voor het cheesecake laagje, begin met het weken van blaadjes gelatine in koud water. Smelt witte chocolade au-bain marie, eenmaal gesmolten laat ietwat afkoelen maar zorg dat ie nog steeds lopend is. Doe 100ml room in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen, laat ook even afkoelen.

Doe roomkaas, mascarpone, room, zeste van bloedsinaasappel en vanillesuiker in een mengkom. Mix dit tot een mooie gladde crème. Voeg er het room-gelatine mengsel bij en mix opnieuw even kort. Als laatste voeg je de gesmolten witte chocolade toe en mix opnieuw tot je een mooie gladde crème krijgt. Schep deze bovenop de opgesteven koekjeskorst. Spreid mooi uit zodat je een mooie egale laag krijgt. Laat dit opstijven in de koelkast voor zo’n 4h of nachtje.

Vlak voor het serveren werk je de taart af met plakjes bloedsinaasappel. Natuurlijk kan je ook ander seizoensfruit kiezen hiervoor.

Deze makkelijke no bake Cheesecake met witte chocolade en bloedsinaasappel is lekker, eenvoudig te maken, goedkoop en ideaal voor elke gelegenheid. Deze simpele frisse kaastaart is op basis van roomkaas en zure room. Je kan deze taart afwerken met seizoensfruit, in dit geval prachtige bloedsinaasappelen.
Deze makkelijke no bake Cheesecake met witte chocolade en bloedsinaasappel is lekker, eenvoudig te maken, goedkoop en ideaal voor elke gelegenheid. Deze simpele frisse kaastaart is op basis van roomkaas en zure room. Je kan deze taart afwerken met seizoensfruit, in dit geval prachtige bloedsinaasappelen.
Deze makkelijke no bake Cheesecake met witte chocolade en bloedsinaasappel is lekker, eenvoudig te maken, goedkoop en ideaal voor elke gelegenheid. Deze simpele frisse kaastaart is op basis van roomkaas en zure room. Je kan deze taart afwerken met seizoensfruit, in dit geval prachtige bloedsinaasappelen.

Cheesecake met witte chocolade en bloedsinaasappel

Deze makkelijke no bake Cheesecake met witte chocolade en bloedsinaasappel is lekker, eenvoudig te maken, goedkoop en ideaal voor elke gelegenheid. Deze simpele frisse kaastaart is op basis van roomkaas en zure room. Je kan deze taart afwerken met seizoensfruit, in dit geval prachtige bloedsinaasappelen.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Springvorm 20 a 22cm

Ingrediënten
  

  • 100 gr boter
  • 170 gr droge koekjes (type Maria koekjes of Sprits)
  • 3 blaadjes gelatine
  • 140 gr witte chocolade
  • 300 ml room
  • 200 gr roomkaas
  • 150 gr zure room
  • 1,5 tl zeste van bloedsinaasappel
  • 2 zakjes vanillesuiker = 16gr
  • Bloedsinaasappelen (of gewone sinaasappelen of ander seizoensfruit)

Instructies
 

  • We beginnen met het maken van de bodem.
    Bekleed eerst de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier. 
    Smelt de boter op een zacht vuurtje.
    Maal de koekjes fijn.
    Meng de gesmolten boter met de fijngemalen koekjes tot een ietwat plakkerige massa. Verdeel dit over de bodem van de springvorm, duw goed aan en zorg je een mooie egale laag hebt. Zet in de koelkast om op te stijven. Ondertussen kan je de cheesecake laag maken.
  • Laat de blaadjes gelatine alvast weken in koud water.
    Smelt de witte chocolade au bain-marie. Eenmaal gesmolten, laat ietwat afkoelen maar zorg dat deze nog mooi lopend en vloeibaar blijft.
    Doe 100ml van de room in een kookpotje. Breng zachtjes tot net onder het kookpunt. Als dit bijna kookt, haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen, laat ietwat afkoelen.
  • Doe de roomkaas, zure room, zeste van bloedsinaasappel, resterende 200ml room en vanillesuiker in een mengkom en klop deze tot een mooie gladde crème.
    Giet er vervolgens het ietwat afgekoelde room-gelatine mengsel bij en mix opnieuw even kort. Als laatste voeg je de gesmolten witte chocolade toe en mix opnieuw tot je een mooie gladde crème krijgt. Schep deze crème bovenop de opgesteven koekjeskorst. Zorg dat deze vorm mooi egaal gevuld is. Laat minstens 4h of een nachtje opstijven in de koelkast.
  • Vlak voor het serveren, werk je de taart af met bloedsinaasappelen
    Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.