Gnocchi met tomatenroomsaus

Deze Gnocchi met tomatenroomsaus is makkelijk, snel, vegetarisch en lekker. Dit receptje is trouwens een éénpansgerecht klaar in 30min, dit wil je dus gewoon op je weekmenu zetten. De gnocchi wordt trouwens eerst gebakken waardoor ie extra lekker is.
Naar recept gaan

Makkelijk, snel klaar, vegetarisch en gewoon super lekker, dat is dit recept voor gnocchi met tomatenroomsaus. Dan vergeet ik nog te vertellen dat we dit allemaal in één pan maken dus ook nog eens weinig afwas. Het ideale receptje om doordeweeks op tafel te zetten. Echt een receptje om mee te scoren! En die gnocchi, gaan we vooral niet eerst koken, ook al staat dat op de verpakking 😃. Direct uit de verpakking in de pan en mooi goudbruin krokant bakken. Geloof mij, een game changer!

Ja, die gnocchi dat is nogal een dingetje geweest vorig jaar. Ik was er eerst niet zo’n fan van. Als ze gekookt zijn, zijn ze zo slijmerig, papperig, smaakloos … kortom naar mijn mening totaal niet lekker. Vorig jaar kwam daar dan de ontdekking, gewoon direct vanuit de verpakking in de pan bakken. WOW WOW WOW wat een wereld van verschil.

Deze Gnocchi met tomatenroomsaus is makkelijk, snel, vegetarisch en lekker. Dit receptje is trouwens een éénpansgerecht klaar in 30min, dit wil je dus gewoon op je weekmenu zetten. De gnocchi wordt trouwens eerst gebakken waardoor ie extra lekker is.

Hoe maken we deze gnocchi met tomatenroomsaus?

Neem een ruime hoge pan of een stoofpot die ook ovenbestendig is. Verhit deze met een royale scheut olijfolie en voeg de ongekookte gnocchi’s toe. Bak deze mooi goudbruin langs beide kanten. Reken toch op zo’n 7 a 8min. Zorg ervoor dat de gnocchi’s niet op elkaar liggen, indien dit het geval is, bak in porties. Eenmaal goudbruin gebakken haal uit de pan en leg op wat keukenpapier.

Doe in dezelfde pan of stoofpot (zonder eerst proper te maken) opnieuw wat olijfolie of wat olie van de kerstomaten. Deze heeft heel veel smaak en al kruiding. Fruit hierin eerst de sjalot mooi glazig aan om dan vervolgens tomatenpuree en look ook een minuutje te laten mee bakken. Doe er de gehalveerde kerstomaten bij, laat ook deze zo’n 2min mee bakken. Voeg de zongedroogde tomaten toe samen met de spinazie en laat deze even slinken. Giet er dan de room, roer dit even goed los. Laat een paar minuten sudderen zodat de saus kan indikken. Haal dan van het vuur.

Nu mag er nog wat fijn geraspte Parmezaanse kaas bij, roer goed los zodat deze kan smelten. Dit zal er ook voor zorgen dat de saus nog ietwat dikker wordt. Als laatste gaan de gnocchi’s er terug bij, roer nog even goed. Scheur een bal mozzarella in kleinere stukjes en verdeel deze over de pan samen met nog wat extra Parmezaanse kaas. Zet nog even onder ovengrill zodat de kaas mooi kan smelten .

Deze Gnocchi met tomatenroomsaus is makkelijk, snel, vegetarisch en lekker. Dit receptje is trouwens een éénpansgerecht klaar in 30min, dit wil je dus gewoon op je weekmenu zetten. De gnocchi wordt trouwens eerst gebakken waardoor ie extra lekker is.
Deze Gnocchi met tomatenroomsaus is makkelijk, snel, vegetarisch en lekker. Dit receptje is trouwens een éénpansgerecht klaar in 30min, dit wil je dus gewoon op je weekmenu zetten. De gnocchi wordt trouwens eerst gebakken waardoor ie extra lekker is.

Gnocchi met tomatenroomsaus

Deze Gnocchi met tomatenroomsaus is makkelijk, snel, vegetarisch en lekker. Dit receptje is trouwens een éénpansgerecht klaar in 30min, dit wil je dus gewoon op je weekmenu zetten. De gnocchi wordt trouwens eerst gebakken waardoor ie extra lekker is.
5 van 2 stemmen
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gr gnocchi
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 2 kl tomatenpuree
  • 300 gr kerstomaten
  • 200 gr zongedroogde tomaten (*)
  • 100 gr spinazie
  • 400 ml room
  • 70 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1 bol mozzarella
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verhit een ruime (ovenbestendige)hoge pan of een stoofpot met een royale scheut olijfolie.
    Bak hierin de gnocchi (zonder eerst te koken) mooi goudbruin en krokant. Hussel regelmatig met de pan en reken toch op zo'n 7 a 8min tot ze mooi gekleurd zijn. Bak eventueel in porties, de gnocchi's mogen niet op elkaar liggen anders is het moeilijk om ze allemaal mooi te bakken.
    Eenmaal gebakken, schep uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Terwijl de gnocchi's bakken
    > Pel de sjalotten en hak fijn.
    > Pel de teentjes look en hak fijn.
    > Halveer de kerstomaten
    > Snij de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes
  • Doe in dezelfde hoge pan of stoofpot (zonder proper te maken) wat olijfolie of gebruik de olie van de zongedroogde tomaten. Deze heeft heel veel smaak en bevat al kruiding dus je hoeft zelf niet veel kruidig meer toe te voegen.
    Stoof hierin eerst de fijngehakte sjalot mooi glazig voor zo'n 2min. Roer af en toe.
    Doe er vervolgens de look en tomatenpuree bij. Roer even goed los en laat een minuutje mee bakken.
    Voeg dan de gehalveerde kerstomaten toe, laat ook deze zo'n 2min mee bakken.
    Doe er de zongedroogde tomaten en spinazie bij, roer even en laat de spinazie rustig slinken.
    Giet er dan de room bij. Roer even los. Roer even en laat zo'n 3min zachtjes sudderen. Je zal zien dat de saus ietwat zal indikken.
    Haal dan van het vuur, voeg zo'n 50gr van de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed zodat deze kan smelten. Doe er nu ook de gebakken gnocchi bij en meng even.
    Scheur de mozzarella in kleinere stukjes en verdeel dit over de pan samen met de resterende Parmezaanse kaas. Zet dit nog even onder ovengrill zodat de mozzarella mooi kan smelten.
    Serveer dan direct

Notities

(*) kies voor halfgedroogde (kers)tomaten + hou de olie bij in het potje 
Trefwoord doordeweeks recept, eenpansgerecht, gnocchi, kerstomaten, one pot, parmezaanse kaas, weekmenu, Zongedroogde tomaten

2 thoughts on “Gnocchi met tomatenroomsaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.