Makkelijk, snel klaar, vegetarisch en gewoon super lekker, dat is dit recept voor gnocchi met tomatenroomsaus. Dan vergeet ik nog te vertellen dat we dit allemaal in één pan maken dus ook nog eens weinig afwas. Het ideale receptje om doordeweeks op tafel te zetten. Echt een receptje om mee te scoren! En die gnocchi, gaan we vooral niet eerst koken, ook al staat dat op de verpakking 😃. Direct uit de verpakking in de pan en mooi goudbruin krokant bakken. Geloof mij, een game changer!
Ja, die gnocchi dat is nogal een dingetje geweest vorig jaar. Ik was er eerst niet zo’n fan van. Als ze gekookt zijn, zijn ze zo slijmerig, papperig, smaakloos … kortom naar mijn mening totaal niet lekker. Vorig jaar kwam daar dan de ontdekking, gewoon direct vanuit de verpakking in de pan bakken. WOW WOW WOW wat een wereld van verschil.
Hoe maken we deze gnocchi met tomatenroomsaus?
Neem een ruime hoge pan of een stoofpot die ook ovenbestendig is. Verhit deze met een royale scheut olijfolie en voeg de ongekookte gnocchi’s toe. Bak deze mooi goudbruin langs beide kanten. Reken toch op zo’n 7 a 8min. Zorg ervoor dat de gnocchi’s niet op elkaar liggen, indien dit het geval is, bak in porties. Eenmaal goudbruin gebakken haal uit de pan en leg op wat keukenpapier.
Doe in dezelfde pan of stoofpot (zonder eerst proper te maken) opnieuw wat olijfolie of wat olie van de kerstomaten. Deze heeft heel veel smaak en al kruiding. Fruit hierin eerst de sjalot mooi glazig aan om dan vervolgens tomatenpuree en look ook een minuutje te laten mee bakken. Doe er de gehalveerde kerstomaten bij, laat ook deze zo’n 2min mee bakken. Voeg de zongedroogde tomaten toe samen met de spinazie en laat deze even slinken. Giet er dan de room, roer dit even goed los. Laat een paar minuten sudderen zodat de saus kan indikken. Haal dan van het vuur.
Nu mag er nog wat fijn geraspte Parmezaanse kaas bij, roer goed los zodat deze kan smelten. Dit zal er ook voor zorgen dat de saus nog ietwat dikker wordt. Als laatste gaan de gnocchi’s er terug bij, roer nog even goed. Scheur een bal mozzarella in kleinere stukjes en verdeel deze over de pan samen met nog wat extra Parmezaanse kaas. Zet nog even onder ovengrill zodat de kaas mooi kan smelten .
Gnocchi met tomatenroomsaus
Ingrediënten
- 500 gr gnocchi
- 2 sjalotten
- 2 teentjes look
- 2 kl tomatenpuree
- 300 gr kerstomaten
- 200 gr zongedroogde tomaten (*)
- 100 gr spinazie
- 400 ml room
- 70 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
- 1 bol mozzarella
- Peper en zout
Instructies
- Verhit een ruime (ovenbestendige)hoge pan of een stoofpot met een royale scheut olijfolie. Bak hierin de gnocchi (zonder eerst te koken) mooi goudbruin en krokant. Hussel regelmatig met de pan en reken toch op zo'n 7 a 8min tot ze mooi gekleurd zijn. Bak eventueel in porties, de gnocchi's mogen niet op elkaar liggen anders is het moeilijk om ze allemaal mooi te bakken. Eenmaal gebakken, schep uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier.
- Terwijl de gnocchi's bakken > Pel de sjalotten en hak fijn.> Pel de teentjes look en hak fijn.> Halveer de kerstomaten> Snij de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes
- Doe in dezelfde hoge pan of stoofpot (zonder proper te maken) wat olijfolie of gebruik de olie van de zongedroogde tomaten. Deze heeft heel veel smaak en bevat al kruiding dus je hoeft zelf niet veel kruidig meer toe te voegen. Stoof hierin eerst de fijngehakte sjalot mooi glazig voor zo'n 2min. Roer af en toe.Doe er vervolgens de look en tomatenpuree bij. Roer even goed los en laat een minuutje mee bakken.Voeg dan de gehalveerde kerstomaten toe, laat ook deze zo'n 2min mee bakken.Doe er de zongedroogde tomaten en spinazie bij, roer even en laat de spinazie rustig slinken.Giet er dan de room bij. Roer even los. Roer even en laat zo'n 3min zachtjes sudderen. Je zal zien dat de saus ietwat zal indikken.Haal dan van het vuur, voeg zo'n 50gr van de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed zodat deze kan smelten. Doe er nu ook de gebakken gnocchi bij en meng even.Scheur de mozzarella in kleinere stukjes en verdeel dit over de pan samen met de resterende Parmezaanse kaas. Zet dit nog even onder ovengrill zodat de mozzarella mooi kan smelten.Serveer dan direct
Gisteren gemaakt! Wat zijn die gebakken gnocchi’s lekker … nooit meer koken 😁
Super lekker en weinig werk!
Gaan we nog maken
Mercikes