Geen beter begin van de dag dan met deze zalige pannenkoeken met peer! Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, awel dan mag dat ook meteen de lekkerste maaltijd van de dag zijn en dan zit je met pannenkoeken echt wel in de juiste richting! Ontbijt is iets dat heilig is bij mij, zonder een goed ontbijt kan ik gewoon mijn dag niet starten. Vaak ga ik voor wat Griekse yoghurt met vers fruit en homemade granola of een warm havermoutpapje en soms trakteer ik mezelf op iets extra zoals wafels, gebakken havermout, ontbijtcrumble of pannenkoeken.

En vandaag trakteer ik mezelf dus op iets extra in de vorm van deze pannenkoeken met peren. Lekker fluffy, kruidige pannenkoekjes met een snuifje kaneel en kardemompoeder dat perfect past bij de peer.
Het concept van de pannenkoekjes is simpel en je bent verzekerd dat elke pannenkoek peer bevat. Je schept namelijk eerst wat deeg in de pan en dan leg je onmiddellijk een dun schijfje peer op de pannenkoek. Leuk toch?
Je kan dit ook perfect met schijfjes appel doen.



Ingrediënten (+/- 15 pannenkoekjes)
- 100gr speltmeel
- 20gr havermout
- 180ml melk (magere melk, amandelmelk, …)
- 2el rietsuiker
- 1ei
- 1/2tl bakpoeder
- Snuifje kaneel
- Snuifje kardemompoeder
- Snuifje zout
- 2 peren
- Olie/margarine/kokosolie
Bereidingswijze
Doe het ei en de suiker in een mengkom en klop even los en luchtig.
Voeg hierbij het speltmeel, havermout, melk, bakpoeder, kaneel, kardemompoeder en een snuifje zout. Meng goed en laat 5min staan.
Snij ondertussen de peren in dunne schijfjes/plakjes
Verhit een pan met een scheutje olie/margarine/kokosolie.
Schep ongeveer 2el van het deeg in de pan leg direct een schijfje peer op de pannenkoek.
Bak mooi goudbruin aan beide kanten. Als je pan groot genoeg is kan je 2 a 3 pannenkoekjes tegelijk bakken.
Serveer direct met wat honing of maple syrup
Smakelijk