Twee heerlijke ingredienten pompoen en burrata samengebracht in een zalig gerechtje namelijk geroosterde pompoen met chili en burrata. Een receptje met de nodige spicyness van de chili, een beetje zoetigheid door de honing en bruine suiker en dan die hemels romige burrata. ZA-LIG!
Een zalig simpel bijgerechtje bij een stukje vlees.
Tip > heb je nu nog wat van die geroosterde pompoen over? Gooi deze dan zeker niet weg! Verwerk hem de volgende dag in een lekkere Midden-Oosterse “salad bowl’. Kook daarvoor wat couscous, stoof wat fijngesneden boerenkool aan, kruid een kipfilet met baharat kruiden (een Midden-Oosterse kruidenmix te vinden bij o.a. Albert Heijn) en bak deze mooi gaar en goudbruin, meng wat roomkaas met peterselie en bieslook en serveer dit allemaal in een bowl met granaatappelpitten en de restjes geroosterde pompoen. Een heerlijk origineel maaltje met restjes.
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 4el margarine/boter
- 2el honing
- 1el bruine suiker
- 1tl chilivlokken
- Zout
- 2 a 3 balletjes burrata
- Enkele blaadjes verse salie of peterselie
- 50gr hazelnoten
- 1 granaatappel
Bereidingswijze
Smelt de boter.
Halveer de pompoen, verwijder de pompoenpitten.
Snij de pompoen in stukken (je mag de pompoen schillen maar hoeft niet).
Meng de pompoen met de gesmolten boter, honing; bruine suiker, chilivlokken en zout.
Spreid alles uit op de bakplaat en rooster de pompoen ongeveer 30 a 40min in de oven tot de pompoen mooi gaar is. Probeer tijdens het bakken af en toe door de pompoen te husselen.
Ongeveer 10 a 15min voor je de pompoen uit de oven haalt, leg de hazelnoten in een ovenschaal en rooster deze apart mee in de oven.
Als de pompoen mooi gaar is, haal uit de oven.
Haal ook de hazelnoten uit de oven.
Serveer de geroosterde pompoen met de burrata, fijngehakte salie of peterselie, grof gehakte hazelnoten en de pitten van een granaatappel. Strooi eventueel nog een beetje zout over de pompoen
Smakelijk