Kabeljauw curry

Kabeljauw curry

Smaakbom alert … met deze kabeljauw curry. Een smaakbommetje dat klaar is in no-time en waarvoor je zeker geen 101 ingrediënten en kruiden (die je mss maar 1x gebruikt) in huis dient te halen. En nee, we gebruiken ook geen curry uit een pakje of potje. Alles puur natuur met een minimum aan ingrediënten! Ingrediënten die we allemaal in onze supermarkt gaan terugvinden. De basis van de curry is een pasta die we maken op basis van ui, tomaat, look, chilipeper, geraspte kokos. In de pasta gaan de meeste ingrediënten kan je stellen 😁!

Kabeljauw curry

En het geheime ingrediënt zijn mosterdzaadjes, deze gaan als eerst in de stoofpot en gaan tijdens het bakken een lekker aroma afgeven en lichtjes beginnen te “poffen” (bijna zoals popcorn).
Vanaf dan gaat het snel hoor, pasta toevoegen, bouillon, wat kurkuma voor de kleur en de vis natuurlijk. Nog geen 10min verder is dit heerlijke smaakbommetje klaar!

Kabeljauw curry
Kabeljauw curry
Kabeljauw curry

Ingrediënten

  • 1ui
  • 1 tomaat
  • 80gr kokospoeder
  • 3 teentjes look
  • 1 rode peper
  • 1tl mosterdzaadjes
  • 2tl kurkuma
  • 150ml bouillon (kip of groente)
  • 4 kabeljauwfilets
  • Zout
  • Olijfolie/Olie
  • Rijst/Couscous
  • Naanbrood

Bereidingswijze

Begin met het maken van de currypasta.
Daarvoor pel je de ui en hak grof, pel de look, hak de chili grof (verwijder de zaadjes) en snij de tomaat in blokjes.
Doe de ui, look, tomaat, kokospoeder, chili en 1,5tl zout in een blender en mix tot een gladde pasta. Voeg eventueel een beetje water toe als het te droog is.

Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie of olie.
Bak hierin de mosterdzaadjes voor 30 seconden (ze zullen een beetje poffen) , voeg dan de currypasta toe samen met de kurkuma en laat 3min meebakken. Roer af en toe.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Leg hierin de kabeljauwfilets, duw ze een beetje onder en laat ongeveer 8 a 9min garen (zal afhangen van de grootte en dikte van de vis).

Kook ondertussen de rijst of couscous gaar.

Serveer de kabeljauw curry met rijst of couscous en eventueel naanbrood.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.