Smaakbom alert … met deze kabeljauw curry. Een smaakbommetje dat klaar is in no-time en waarvoor je zeker geen 101 ingrediënten en kruiden (die je mss maar 1x gebruikt) in huis dient te halen. En nee, we gebruiken ook geen curry uit een pakje of potje. Alles puur natuur met een minimum aan ingrediënten! Ingrediënten die we allemaal in onze supermarkt gaan terugvinden. De basis van de curry is een pasta die we maken op basis van ui, tomaat, look, chilipeper, geraspte kokos. In de pasta gaan de meeste ingrediënten kan je stellen 😁!
En het geheime ingrediënt zijn mosterdzaadjes, deze gaan als eerst in de stoofpot en gaan tijdens het bakken een lekker aroma afgeven en lichtjes beginnen te “poffen” (bijna zoals popcorn).
Vanaf dan gaat het snel hoor, pasta toevoegen, bouillon, wat kurkuma voor de kleur en de vis natuurlijk. Nog geen 10min verder is dit heerlijke smaakbommetje klaar!
Ingrediënten
- 1ui
- 1 tomaat
- 80gr kokospoeder
- 3 teentjes look
- 1 rode peper
- 1tl mosterdzaadjes
- 2tl kurkuma
- 150ml bouillon (kip of groente)
- 4 kabeljauwfilets
- Zout
- Olijfolie/Olie
- Rijst/Couscous
- Naanbrood
Bereidingswijze
Begin met het maken van de currypasta.
Daarvoor pel je de ui en hak grof, pel de look, hak de chili grof (verwijder de zaadjes) en snij de tomaat in blokjes.
Doe de ui, look, tomaat, kokospoeder, chili en 1,5tl zout in een blender en mix tot een gladde pasta. Voeg eventueel een beetje water toe als het te droog is.
Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie of olie.
Bak hierin de mosterdzaadjes voor 30 seconden (ze zullen een beetje poffen) , voeg dan de currypasta toe samen met de kurkuma en laat 3min meebakken. Roer af en toe.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Leg hierin de kabeljauwfilets, duw ze een beetje onder en laat ongeveer 8 a 9min garen (zal afhangen van de grootte en dikte van de vis).
Kook ondertussen de rijst of couscous gaar.
Serveer de kabeljauw curry met rijst of couscous en eventueel naanbrood.
Smakelijk!