Limoentaart in een glaasje

Limoentaart in een glaasje

Limoentaart in een glaasje, een heerlijk fris toetje gebracht op een originele “no fail” manier. Deze taart ziet er dus duidelijk niet uit zoals wij ze normaal kennen. Deze taart wordt geserveerd in een glas, als dat eens niet origineel uit de hoek komen is. En bovendien, er is geen kans op mislukken. Bij een gewone taart kan het wel eens mislopen (de taart geraakt niet uit de bodem, of ze valt uiteen …), ja geloof mij hier zijn al wat fails de revue gepasseerd. Dat ga je dus allemaal niet voorhebben met dit concept van “taart in een glaasje”. En misschien nog een handigheidje, je hoeft echt niet professioneel uitgerust te zijn. Het enige wat je nodig hebt is een kookpotje, een oven, mengkom en een bakplaat (en natuurlijk een lepel en spatel). 

Limoentaart in een glaasje

De basis van de limoentaart is een lekker crunchy laagje, eigenlijk vergelijkbaar met een crumble. Daar bovenop komt een frisse topping op basis van Griekse yoghurt, gecondenseerde melk en zeste en sap van limoen natuurlijk. Ahja anders is het geen limoentaart.

Limoentaart in een glaasje

En That’s it! Een super simpel fris toetje gebracht op een leuke originele manier en waaraan je amper werk hebt en mislukken kan het zeker niet! Tenzij je de crumble laat aanbranden in de oven 😉

Limoentaart in een glaasje


Ingrediënten (4 personen)

  • 150gr margarine/boter
  • 50gr kokospoeder
  • 200gr droge koekjes (type Petit Beurre)
  • 2el suiker
  • 50gr amandelen
  • 200gr roomkaas
  • 125gr griekse yoghurt
  • 1/2 blikje gecondenseerde melk
  • 3 limoenen
  • vanille essence

Bereidingswijze

Voor het crunchy crumble laagje.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Beleg een bakplaat met bakpapier.
Smelt de margarine/boter.
Maal de koekjes fijn. Hak de amandelen grof.
Meng het kokospoeder, fijngemalen koekjes, suiker, amandelen en de gesmolten boter. Stort dit mengsel op de bakplaat.
Bak dit mooi goudbruin in de oven voor ongeveer 12min.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Voor het limoenlaagje
Klop of roer de roomkaas los (in een keukenmachine als je deze hebt) samen met de griekse yoghurt, vanille essence en de gecondenseerde melk. Voeg de fijngeraspte zeste van 3 limoenen en het sap van 2 limoen toe. Meng goed.

Doe wat van de crumble in een glas gevolgd door het romige limoenlaagje. Je kan eventueel in laagjes werken.
Bewaar koel tot voor het serveren.

Smakelijk


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.