Gnocchi met kip, champignons, boerenkool en prei

Gnocchi met kip, champignons, boerenkool en prei

Nog een kleine maand en het is eindelijk lente! Ja, ik ben al serieus aan het aftellen en ik denk jullie ook. Mijn hoofd barst al van de ideeen om aan het bakken en koken te gaan met aardbeien, rabarber en asperges. En het begin van de lente zal ook het begin zijn van ons moestuinprojectje. Koken met je eigen geteelde groente, dat gaat pas smaken. En bij dat moestuinproject horen ook kippen, ideaal met al mijn bakprojectjes. Maar bon, terug naar vandaag, terug naar een gewone doordeweekse winterse dag en naar een heerlijk stevig gerechtje … gnocchi met kip, champignons, boerenkool en prei.

Gnocchi met kip, champignons, boerenkool en prei

Een gerechtje dat bestaat uit verse groentjes namelijk prei, champignons en boerenkool met daarbij stukjes kip en gnocchi. Gnocchi zijn kleine deegballetjes of beter gezegd deegkussentjes gemaakt van aardappelen en bloem.
Je kan gnocchi zelf maken, heb ik een paar jaar geleden gedaan maar vraagt wel wat tijd en werk. Dus zeker niet iets om te maken op een normale drukke doordeweekse dag. Je kan ze ook gewoon in de supermarkt (bij de pasta) terugvinden     

Gnocchi met kip, champignons, boerenkool en prei

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 sjalot
  • 2 preien
  • 150gr champignons
  • 150gr boerenkool
  • 3 kipfilets
  • 1kl mosterd
  • 25gr bloem
  • 300ml bouillon (kip of groente)
  • 150ml room
  • 25gr Parmezaanse kaas (geraspt) + extra
  • 500gr gnocchi
  • Olijfolie/margarine/boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Snij de kipfilets in kleine blokjes
Pel de sjalot en hak fijn
Was de preien en hak fijn
Maak de champignons proper en snij in dunne schijfjes

Breng ondertussen al rustig water aan de kook voor gnocchi.

Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie of klontje margarine/boter.
Bak hierin de blokjes kip mooi goudbruin aan. Eenmaal gaar, schep uit de pot en zet even op zij.

Doe in dezelfde kookpot (voeg eventueel nog wat extra olijfolie of margarine toe) en bak hierin de sjalot, prei, champignons en boerenkool voor ongeveer 6 a 7min. Roer regelmatig zodat de groenten niet aanbakken. Schep de kip terug bij in de stoofpot
Strooi over de groenten en kip de bloem, roer goed. Giet dan geleidelijk aan de bouillon bij de groenten en kip, blijf roeren en breng zachtjes aan de kook. Kook ondertussen ook de gnocchi gaar zoals vermeld op de verpakking.
Als de saus ietwat is ingedikt (mag nog een beetje lopend zijn) haal dan de stoofpot van het vuur.
Voeg de room, mosterd en Parmezaanse kaas toe en meng goed. Doe hierbij op het laatste de gnochhi, meng voorzichtig.

Verwarm de oven ondertussen voor op 190 graden.
Schep de gnocchi in een ovenschaal en strooi hierover nog wat extra Parmezaanse kaas.
Zet ongeveer 10min in de oven tot er mooi goudbruin korstje bovenop de gnocchi is.

Serveer dan direct


Smakelijk !
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.