Overnight oats met chia, kokos en mango

Overnight oats met chia, kokos en mango

Overnight oats met chia, kokos en mango … dat is de dag lekker exotisch inzetten en het is weer eens iets anders dan het typische havermoutpapje. Bij overnight oats is het dus belangrijk dat je ‘s avonds de havermout in de “week” zet samen met de chia en kokosmelk. Geen fan van kokosmelk, gebruik dan gewone magere melk of amandelmelk. Even mengen, gaan slapen en de volgende ochtend is je exotische  ontbijtje bijna klaar! Enkel nog wat fruit erbij serveren en eventueel (homemade) granola en KLAAR!
En met dat fruit, kan je echt spelen naar eigen smaak en seizoenen. Ik hou wel van de combi kokos en mango, hier mixte ik de mango tot een moes maar je kan ook gewoon blokjes mango gebruiken.

Overnight oats met chia, kokos en mango

Bij overnight oats hou ik wel van iets extra crunchy om erbij te serveren. En om bij het exotische thema te maken, serveerde ik er homemade kokosgranola bij. Maar hier kan je natuurlijk zelf mee spelen!

Overnight oats met chia, kokos en mango

Overnight oat is echt een handig ontbijtje als je ‘s morgens weinig tijd hebt om te ontbijten. Week ‘s avonds de havermout en chia alvast in een potje dat je kan meenemen, doe hierbij ‘s ochtend wat vers fruit. En off you go!
Geen excuus meer dus om het ontbijt over te slagen!

Overnight oats met chia, kokos en mango

Ingrediënten overnight oats (2 personen)

  • 60gr havermout
  • 2el chia
  • 400ml kokosmelk (uit blik)
  • 1,5el honing (of maple syrup/agavesiroop)
  • vanille essence
  • 1 mango (of ander vers fruit)
  • Optioneel : 1el kokosrasp

Ingrediënten kokosgranola

  • 100gr kokos vlokken of kokosrasp
  • 50gr gepofte quinoa
  • 50gr havermout
  • 30gr chia
  • 4el kokosolie
  • 3el honing (of maple syrup/agavesiroop)

Bereidingswijze

Voor de kokosgranola
Verwarm de oven voor op 190 graden
Beleg een bakplaat met bakpapier
Smelt de kokosolie samen met de honing in een kookpotje.
Meng ondertussen de kokos vlokken, quinoa, havermout en chia.
Giet hierbij de gesmolten kokosolie en honing. Meng goed.
Stort dit mengsel op de bakplaat en spreid een beetje uit.
Bak de granola mooi goudbruin (ongeveer 15min).
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar luchtdicht.

Voor de overnight oats
De avond voordien, doe de havermout, chia, kokosmelk, honing, een beetje vanille essence en optioneel kokosrasp in een kom. Meng goed en verdeel dan over 2 kommetjes/glazen of potje dat je wilt meenemen voor onderweg.

De volgende dag, snij de mango in blokjes of pureer de mango.
Serveer de overnight oats met de mango en wat van de kokosgranola.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.