Overnight oats met chia, kokos en mango … dat is de dag lekker exotisch inzetten en het is weer eens iets anders dan het typische havermoutpapje. Bij overnight oats is het dus belangrijk dat je ‘s avonds de havermout in de “week” zet samen met de chia en kokosmelk. Geen fan van kokosmelk, gebruik dan gewone magere melk of amandelmelk. Even mengen, gaan slapen en de volgende ochtend is je exotische ontbijtje bijna klaar! Enkel nog wat fruit erbij serveren en eventueel (homemade) granola en KLAAR!
En met dat fruit, kan je echt spelen naar eigen smaak en seizoenen. Ik hou wel van de combi kokos en mango, hier mixte ik de mango tot een moes maar je kan ook gewoon blokjes mango gebruiken.
Bij overnight oats hou ik wel van iets extra crunchy om erbij te serveren. En om bij het exotische thema te maken, serveerde ik er homemade kokosgranola bij. Maar hier kan je natuurlijk zelf mee spelen!
Overnight oat is echt een handig ontbijtje als je ‘s morgens weinig tijd hebt om te ontbijten. Week ‘s avonds de havermout en chia alvast in een potje dat je kan meenemen, doe hierbij ‘s ochtend wat vers fruit. En off you go!
Geen excuus meer dus om het ontbijt over te slagen!
Ingrediënten overnight oats (2 personen)
- 60gr havermout
- 2el chia
- 400ml kokosmelk (uit blik)
- 1,5el honing (of maple syrup/agavesiroop)
- vanille essence
- 1 mango (of ander vers fruit)
- Optioneel : 1el kokosrasp
Ingrediënten kokosgranola
- 100gr kokos vlokken of kokosrasp
- 50gr gepofte quinoa
- 50gr havermout
- 30gr chia
- 4el kokosolie
- 3el honing (of maple syrup/agavesiroop)
Bereidingswijze
Voor de kokosgranola
Verwarm de oven voor op 190 graden
Beleg een bakplaat met bakpapier
Smelt de kokosolie samen met de honing in een kookpotje.
Meng ondertussen de kokos vlokken, quinoa, havermout en chia.
Giet hierbij de gesmolten kokosolie en honing. Meng goed.
Stort dit mengsel op de bakplaat en spreid een beetje uit.
Bak de granola mooi goudbruin (ongeveer 15min).
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar luchtdicht.
Of
Maak de granola in de pan.
Doe alle droge ingredienten van de granola in een pan en rooster ze even op een middelhoog vuur. Voeg dan de kokosolie en honing toe, roer goed tot de olie helemaal is gesmolten. Haal van het vuur.
Voor de overnight oats
De avond voordien, doe de havermout, chia, kokosmelk, honing, een beetje vanille essence en optioneel kokosrasp in een kom. Meng goed en verdeel dan over 2 kommetjes/glazen of potje dat je wilt meenemen voor onderweg.
De volgende dag, snij de mango in blokjes of pureer de mango.
Serveer de overnight oats met de mango en wat van de kokosgranola.
Smakelijk