Ontbijten met taart, daar kan je toch alleen maar fan van zijn. Op de blog kan je al heel wat taartjes en cakes vinden om de dag mee te starten, receptjes waar jullie enorm fan van zijn. En ik weet gewoon dat iedereen ook laaiend enthousiast gaat zijn van deze ontbijttaart met frambozen, ik was het in ieder geval. Deze taart bestaat uit een korst op basis van havermout, amandelen, dadels en een snuifje cacaopoeder. Niet de klassieke taartkorst die we kennen en we hoeven hem ook niet te bakken.
Dat lekkere korstje hebben we al, de vulling wordt even lekker. Niet te zoet, wel lekker fris met de frambozen en romig dankzij de kokosmelk. Geen fan van kokos of heb deze niet in huis, dan kan je ook gewone melk gebruiken. Voor de stevigheid van de vulling, voegen we ook gelatine toe.
Oke, we zijn nog niet in het seizoen van de frambozen, gelukkig bestaat er zoiets als de diepvries š. Natuurlijk kan je hier ook ander fruit voor gebruiken van een mix van bessen of mango.
Hoe maken we deze ontbijttaart met frambozen?
We beginnen met de korst. Hiervoor doe je havermout en amandelen in een blender en maal deze fijn. Voeg de ontpitte dadels toe samen met wat cacaopoeder. Mix tot je grove kruimels krijgt, voeg er de gesmolten kokosolie aan toe. Mix nog even kort tot een ietwat plakkerige deegbal. Is het deeg nog iets te droog of korrelig, voeg 1 a 2el water toe.
Je kan nu ofwel een klassieke taartvorm gebruiken of een springvorm, de laatste zal iets makkelijk zijn. Verdeel het deeg over de taartvorm zodat deze helemaal bekleed is of wel over de bodem van de springvorm. Gebruik je een springvorm, bekleed dan zeker de bodem als zijkanten met bakpapier.
Voor de vulling, haal de frambozen door een zeef en vang het sap op. Verwarm het sap tot net onder het kookput en voeg hier geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine aan toe. Laat ietwat afkoelen en doe vervolgens in een blender samen met kokosmelk (uit blik), zoetstof, limoensap en vanille. Mix tot een glad papje en giet in de taartvorm. Laat een paar uur of een nachtje opstijven in de koelkast.
Ontbijttaart met frambozen
Equipment
- Taartvorm of springvorm +/- 20cm
Ingrediƫnten
Korst
- 90 gr havermout
- 85 gr amandelen
- 5 Medjool dadels
- 1,5 el cacaopoeder
- 3 el gesmolten kokosolie
Vulling
- 2 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
- 150 gr frambozen (vers of diepvries)
- 240 ml kokosmelk (uit blik)
- 2,5 el agavesiroop (of andere zoetstof)
- 1 tl vanille essence
- 2 el limoensap
Instructies
Korst
- Doe de havermout en amandelen in een blender en maal tot grove stukjes.Voeg ontpitte dadels toe en mix tot een kruimige ietwat plakkerige massa.Voeg er de cacao en kokosolie aan toe en mix nog even kort tot een ietwat plakkerige deegbal. Is dit nog iets te droog, voeg 1 a 2el water aan toe.
- Verdeel het deeg over de taartvorm of in de springvorm.Gebruik je een springvorm (is iets gemakkelijker) bekleed dan zowel de bodem als zijkanten met bakpapier. Laat opstijven in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Vulling
- Week de blaadjes gelatine in koud water.Haal de frambozen door een zeef en vang het sap op. Gebruik je frambozen uit de diepvries, laat deze dan eerst ondooienDoe het frambozensap in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen smelten. Laat ietwat afkoelen.
- Doe de kokosmelk in een blender samen met het frambozensap, agavesiroop, vanille en limoensap. Mix kort tot een glad mengsel en giet in de taartvorm of de springvorm.Laat enkele uren of nachtje opstijven. Serveer de taart met vers fruitSmakelijk
ik vond een heerlijk ochtent ontbijt taarje om s’morgens wakker te worden