Ontbijten met chocolade … “Ik kan da!”
Een lekker ontbijtje met chocolade dat ook nog eens voedzaam is, daar kan je toch alleen maar fan van zijn. De dag beginnen met chocolade dat staat garant voor een topdagje! Dus sla dit receptje van ontbijtrumble met chocolade alvast op en begin morgenvroeg je dagje “chocolicious”.
Hey Elien, volgens mij ben je een stapje vergeten … moet die crumble niet gebakken worden in de oven? Wel dit receptje wordt alleen maar beter en beter, je hebt geen oven nodig. Gewoon alle ingrediënten voor de crumble in je blender doen en malen tot een crumble. That’s it!
Dus op minder dan 5min staat deze crumble op tafel en dan kan je volop gaan spelen en experimenteren met wat je erbij kan eten.
Gewoon met wat Griekse yoghurt en vers fruit is al super lekker, of op een kleurrijke smoothiebowl, of als crunchy toets op pannenkoeken.
Enkele serveer suggesties die ik vaak maak :
> Een parfait met yoghurt – frambozen coulis & ontbijtcrumble
> Flensjes met banaan, pindakaas & ontbijtcrumble
> Een klassiek vanille havermoutpapje, warme bramen & ontbijtcrumble
> Sinaas carpaccio met kokosyoghurt & ontbijtcrumble
> Rijstpudding gemaakt met kokosmelk, warme frambozen & ontbijtrumble
Ingrediënten
- 50gr pure chocolade (70% of meer)
- 35gr havermout
- 40gr notenmix
- 1el agavesiroop (of honing of maple syrup)
- 2el smeuïge pindakaas (of andere notenboter zoals amandelboter bijvoorbeeld)
- snuifje zout
Bereidingswijze
Gebruik je een blok chocolade, hak deze dan iets kleiner. Hoeft niet super fijn te zijn.
Doe de chocolade, havermout en notenmix in je blender.
Maal alvast even iets fijner. De chocolade en noten dienen niet super fijn te zijn, je dient nog een “bite” te hebben als je deze eet.
Voeg de agavesiroop, pindakaas en snuifje zout toe en mix nog even heel kort tot alles mooi gemengd is.
Bewaar de crumble luchtdicht.
Smakelijk