Mignonette met sinaasappel en krieltjes

Mignonette met sinaasappel en krieltjes

Hier straalt de zon toch van af, vind je niet? De zomer lijkt nog heel ver af maar met deze mignonette met sinaasappel en krieltjes tover je toch voor heel even de zon op je bord. Een receptje met een mals stukje varkensvlees in de hoofdrol dat een zalig zoete ietwat sticky sinaasappel marinade krijgt. Daarbij lekker krokant gebakken krieltjes, een frisse salade met wat venkel en plakjes sinaasappel en een fris zure vinaigrette.

Mignonette met sinaasappel en krieltjes

Een receptje dat niet veel ingrediënten vraagt en toch zal ie bomvol smaak zitten. Een receptje dat eveneens niet veel tijd of moeite vraagt, ietwat altijd muziek in mijn oren klinkt en bij jullie waarschijnlijk ook.

Mignonette met sinaasappel en krieltjes
Mignonette met sinaasappel en krieltjes

Ik gebruikte varkensvlees in dit recept, je kan natuurlijk ook kip of kalkoen gebruiken.

Ingrediënten ( 4 personen)

  • 500gr krieltjes
  • 85gr + 1kl sinaasappelmarmelade
  • 2tl + 2tl azijn
  • 2tl + 2tl mosterd (ik gebruikte grove mosterd)
  • 4 mignonetten
  • 1 venkel
  • 2 sinaasappelen
  • 1/2 rode ui
  • 100gr slamix
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Begin met het roosteren van de krieltjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden
Je kan de krieltjes eerst al even voorkoken (hoeft niet)
Halveer de krieltjes en doe in een ruime ovenschaal. Meng olijfolie, peper en zout. Rooster de krieltjes voor zo’n 30 a 35min tot ze mooi gaar zijn.
Hussel tijdens het bakken af en toe door de krieltjes.
De laatste 5 a 10min kan je de ovengrill bij opzetten zodat de krieltjes mooi goudbruin en krokant worden. Hou goed in de gaten dat ze niet aanbranden.

Terwijl de krieltjes in de oven staan. Kan je de marinade van het vlees maken.
Meng 85gr sinaasappelmarmelade met 2tl azijn, 2tl mosterd, peper en zout.
Wrijf de mignonetten in met de marinade en laat zo’n 10min marineren.
Bak de mignonetten mooi goudbruin en gaar (bak ze niet te lang, ze moeten nog lekker sappig zijn).

Snij ondertussen de venkel in heel fijne plakjes (je kan hiervoor een mandoline gebruiken).
Pel de sinaasappelen en snij in plakjes.
Hak de rode ui fijn.
Maak een vinaigrette door 1kl marmelade te mengen met 2tl azijn, 2tl mosterd en 2el olijfolie.

Meng de sla met de venkel en rode ui. Leg hierop op het laatste de partjes sinaasappel en strooi hierover wat vinaigrette.
Serveer met de mignonetten en de krokante krieltjes

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.