Worstenbroodjes met chorizo & harissa

Worstenbroodjes met chorizo & harissa

Verloren maandag, de lekkerste dag van het jaar naar mijn mening. De dag van de “appelbollen” en “worstenbroodjes”! Een oeroude traditie die gewoon in stand moet blijven. Maar een eigentijdse twist geven aan een klassieker moet ook kunnen vind ik :-). Daarom vandaag geen klassieke worstenbroodje wel deze zuiderse versie van worstenbroodjes met chorizo & harissa. Een receptje dat je kan maken als avondmaal maar kan ook perfect als hapje.

We gaan dus niet voor de klassieke gehaktvulling in deze versie, we voegen wat Spaanse chorizo toe en wat harissa voor de pit & kruidigheid. Gewoon met een paar extraatjes, creëer je iets lekker origineel. Een worstenbroodje 2.0 in dit geval.

Hey Elien, harissa … wat is dat? Waar ga ik dat vinden?
Harissa is een pittige kruidige saus afkomstig uit Noord-Afrika dat bestaat uit rode pepers, look en heel wat kruiden. Je kan deze saus zelf maken maar ik hou van gemakkelijkheid dus ik koop deze gewoon :-D. Harissa kan je tegenwoordig in de meeste grote supermarkten vinden. Ik kies altijd voor de milde versie van Souq Harissa (te koop bij AH)

Worstenbroodjes met chorizo & harissa
Worstenbroodjes met chorizo & harissa
Worstenbroodjes met chorizo & harissa

Worstenbroodjes met chorizo & harissa

Lekker en eenvoudig recept voor worstenbroodjes met een zuiderse twist van chorizo & harissa
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 vellen bladerdeeg (of zo'n 8 vierkante plakjes bladerdeeg)
  • 250 gr gehakt
  • 100 gr chorizo
  • 1 teentje look
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • handvol rozijnen
  • 3 el harissa
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 150 gr Griekse yoghurt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier
  • Snij de chorizo in kleine blokjes.
    Pel het teentje look en hak heel fijn.
    Meng het gehakt met de blokjes chorizo, look, rozijnen, 2el harissa, peterselie, peper en zout. Is het gehakt iets te nat, voeg dan wat paneermeel of panko toe.
  • Snij de vellen/plakjes bladerdeeg in rechthoekjes van zo'n 10x8cm
    Neem wat van het gehakt, maak er een klein worstje van, leg onderaan het plakje bladerdeeg en rol op. Leg op de bakplaat
    Doe hetzelfde met de rest van gehakt & bladerdeeg.
    Wrijf de worstenbroodjes in met wat losgeklopt ei.
    Bak de worstenbroodjes mooi goudbruin in de oven voor zo'n 25min.
    TIP > Het is normaal dat tijdens het bakken olie zal vrijkomen van de chorizo
  • Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de resterende eetlepel harissa en een snuifje zout.
  • Als de worstenbroodjes mooi goudbruin zijn gebakken, haal uit de oven en laat even uitlekken op wat keukenpapier.
    Serveer met de yoghurt-harissa dip
    Smakelijk
Trefwoord chorizo, gehakt, hapje, harissa, worstenbroodjes
Worstenbroodjes met chorizo & harissa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.