Ontbijten met cake … ik ben fan!
Wie wil er nu niet zijn dag beginnen met een plak cake? Dat is een goed humeur voor de hele dag. Natuurlijk heb ik het niet over een klassieke cake op basis van boter-bloem-eitjes-suiker. We gaan voor een iets gezondere versie voor deze ontbijtcake met nectarine die op basis is van havermout, amandelmeel en yoghurt.
Het is weer zo’n simpel, lui cakeje waar je niets dient op te kloppen, niet schuimig kloppen, niets laten smelten, niets klutsen. Alle ingredienten mengen en bakken maar! Bakken kan dus echt zo simpel zijn š
Ik gebruikte in dit receptje nectarine want die zijn super nu. Maar hier kan je zelf mee spelen. Je kan ook perziken of abrikozen gebruiken. Of in de herfst stukjes appel of peer. Of voor een exotische versie mango of ananas.
Ingrediƫnten (voor 2 kleine taartjes)
- 100gr havermout
- 50gr amandelmeel
- 150gr griekse yoghurt
- 1/2tl bakpoeder
- 2 eieren
- 2el agavesiroop (of honing of maple syrup)
- 1/2tl zeste van citroen (fijngeraspt)
- 1tl vanille essence
- 2 nectarine
- Extra : 1 springvorm van zo’n 18 a 20cm of 2 kleine van zo’n 8 a 10cm
Bereidingswijze
Beleg de bodem van de springvorm(en) met bakpapier en vet de zijkanten goed in.
Meng de havermout, amandelmeel en bakpoeder. Zet even opzij.
Doe de yoghurt, eitjes, agavesiroop, zeste van citroen en vanille essence in een mengkom. Klop even los.
Voeg dan de droge ingredienten toe. Meng goed tot een glad deeg en giet in de bakvorm.
Snij de nectarine in schijfjes en leg deze bovenop het deeg. Duw zachtjes aan.
Bak zo’n 25 a 30min in de oven (afhankelijk van de grootte van de vorm) tot deze mooi gaar en goudbruin is.
Laat lichtjes of volledig afkoelen.
Smakelijk!