Geroosterde wortelen met hummus en kruidensaus

Geroosterde wortelen met hummus en kruidensaus

Ik had gehoopt om dit receptje te kunnen maken met mijn eigen geteelde worteltjes uit onze moestuin, maar helaas de wortels waren dit jaar geen succes. Vorig jaar hebben we er heel wat kunnen oogsten maar dat geluk hadden we dit jaar helaas niet. Eigen geteelde worteljes of zelfgekochte, dit receptje van geroosterde wortelen met hummus en kruidensaus is wel gewoon TOP! Een lekkere originele manier van wortels bereiden.

Geroosterde wortelen met hummus en kruidensaus

Worteltjes klaarmaken, ik denk dat bij de meeste van jullie dit nog heel klassiek gebeurd door ze te stomen, koken of stoven met wat ui. Blijft super lekker, maar ik hou er wel eens van om groenten in de oven te steken en ze te roosteren. En steeds ben ik verrast hoe lekker dat dat is. De groenten blijven lekker crunchy, de smaak blijft veel beter behouden (dan dat je zou koken) en is gewoon super easy. Je hoeft ze niet te snijden, schillen hoeft niet bij jonge worteltjes en eens ze in de oven staan, hoef je er eigenlijk amper naar om te kijken. Handig toch!

Geroosterde wortelen met hummus en kruidensaus

Deze geroosterde wortelen kan je perfect serveren bij een klassiek “patatje” of mijn favoriet met wat romige hummus en een super easy kruidensausje. Doe daarbij nog een stukje vlees of vis en ready!

Ingrediënten geroosterde wortels (4 personen)

  • 500gr wortels
  • 2el honing
  • 3el olijfolie
  • 1tl komijnpoeder
  • 1el sesamzaadjes
  • Peper en zout

Ingrediënten hummus

  • 400gr kikkererwten (uit blik – afgespoeld en uitgelekt)
  • 1 teentje look
  • 4el griekse yoghurt (of tahini)
  • 50ml olijfolie
  • Snuifje komijnpoeder
  • Citroen
  • Peper en zout

Ingrediënten kruidensaus

  • Half bosje peterselie
  • Half bosje kervel (*)
  • 1el bieslook
  • 150gr griekse yoghurt
  • 2el olijfolie
  • optioneel : 1/2tl venkelzaadjes
  • citroensap
  • Peper en zout

(*) Kan je dit niet vinden > gebruik dan 1 hele bos peterselie

Bereidingswijze

Voor de geroosterde wortelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
> Gebruik je jonge wortelen, dan hoef je ze niet te schillen.
> Zijn het dunne kleine wortelen dan hoef je ze niet te halveren. Anders halveer ze
Leg de wortelen in een ovenschaal.
Meng de honing met de olijfolie, komijn, peper en wat zout. Giet over de wortelen meng goed. Strooi de sesamzaadjes over de wortelen.
Roosterde wortelen zo’n 15 a 20min. Ze mogen nog wat crunchy zijn.
Hussel tijdens het bakken, zeker één keer door de wortelen.

Ondertussen kan je de hummus maken.
Doe de kikkererwten in een blender samen met een gepeld teentje look, komijnpoeder, olijfolie, griekse yoghurt (of tahini), een beetje citroensap, peper en zout. Mix tot een gladde hummus.
Proef en breng verder op smaak met peper, zout en citroensap.
> Tip : De hummus kan je makkelijk al een dag op voorhand maken.

Voor de kruidensaus.
Doe alle ingredienten in een blender en mix tot een gladde saus.
Breng goed op smaak met citroensap, peper en zout.

Serveer de geroosterde wortelen met de hummus en kruidensaus.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.