Laten we naar Mexico gaan!
Zou ik nu wel zien zitten eerlijk gezegd maar wat ik eigenlijk bedoel, is dat we Mexico op ons bord gaan toveren. Niet met taco’s of nacho’s (wat we allemaal kennen ondertussen), wel met fajitas … een fajita met zalm op precies te zijn. Super easy, kruidig, smaakvol, weinig afwas, klaar in minder dan 30min en super yummie … wat heb je nu nog meer nodig?
Wat zijn fajita’s nu eigenlijk?
Heel simpel … een zachte tortilla gevuld met kruidige kip/vlees/vis, groentjes, avocado of guacamole en soms ook wat zure room of geraspte kaas. Het handige is dat je de kip/vlees/vis en de groentjes meestal samen bakt in een pan of in de oven dus lekker weinig afwas.
Ik gebruikte in deze versie van fajitas een lekker stukje zalm, maar je kan deze perfect vervangen door kip, kalkoen, steak of zelfs halloumi.
En als sausje (onmisbaar), een lekker fris yoghurtsausje met wat kruiden.
Ingrediënten (4 personen)
- 4 zalmfilets
- 1tl chilipoeder
- 1tl gerookt paprikapoeder
- 1/2tl komijnpoeder
- 1tl zeste van limoen + 1el limoensap
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 8 kleine tortilla’s
- 1 avocado
- 150gr griekse yoghurt
- 2el peterselie
- 1el bieslook
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Pel de ui en hak in reepjes.
Hak de paprika’s in reepjes.
Leg de reepjes ui en paprika in een ovenschaal.
Overgiet met een beetje olijfolie kruid met wat peper en zout.
Meng de chilipoeder, gerookt paprikapoeder, komijnpoeder, zeste van citroen, 2el olijfolie, limoensap en snuifje zout. Wrijf de zalmfilets goed in met deze kruidenmix. Leg de zalmfilets bovenop de groenten.
Rooster de zalm en groente ongeveer 15 a 20min in de oven tot de zalm mooi gaar is.
Voor het yoghurtsausje, meng daarvoor de yoghurt, peterselie, bieslook en wat peper en zout. Voor de koriander lovers, je kan hier ook nog een beetje fijngehakte koriander aan toevoegen.
Verwarm de tortilla’s even en beleg ze met de gebakken paprika, ui, de zalm, plakjes avocado en wat yoghurtsaus.
Smakelijk!