Boekweitpannenkoeken met banaan

Boekweitpannenkoeken met banaan

Pannenkoeken om de dag te beginnen … je kan toch geen beter begin van je dag bedenken. En voor deze boekweitpannenkoeken met banaan hoef je echt amper moeite te doen, alle ingredienten in een blender, mixen en bakken maar. Sinds ik mijn KitchenAid K400 blender heb gekregen, doe ik niets anders dan dit soort easy peasy pannenkoekjes (en ook wafels) te bakken.

Boekweitpannenkoeken met banaan

En ik hou er ook altijd van om mijn pannenkoeken te voorzien van een lekkere topping. Vaak is dat gewoon wat yoghurt met wat vers fruit en nog wat crunchy homemade granola. Maar met mijn rabarerplant in volle groei en ook onze aardbeien zijn volop in gang geschoten dus maakte ik er confituur van. Geen klassieke confituur van fruit en heel veel suiker. Nee, we houden het bijna puur natuur met gewoon een beetje agavesiroop (kan ook honing of maple syrup zijn) en chia zaadjes als binding. Oh ja, en een vanillestokje mag dus ook niet ontbreken.

Boekweitpannenkoeken met banaan

Ingrediënten (voor zo’n 12 kleine pannenkoekjes)

  • 180gr boekweitmeel
  • 1tl bakpoeder
  • 1tl baking soda
  • 2 rijpe bananen
  • 240ml melk (ik gebruikte gewone halfvolle melk, je kan ook amandelmelk of kokosmelk gebruiken)
  • 1el kokosolie (gesmolten)
  • 1tl citroensap
  • 1tl vanille essence
  • Olie/kokosolie

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten in een blender en mix tot een gladde massa.

Verhit een pan met een scheutje olie/kokosolie en bak hierin kleine pannenkoekjes mooi goudbruin langs beide kanten.

Serveer direct

Ingrediënten rabarber-aardbei chia jam

  • 250gr aardbeien
  • 250gr rabarber
  • 2el agavesiroop/maple syrup
  • 1 vanille stokje
  • 1el citroensap
  • 2,5el chia zaadjes

Bereidingswijze

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en doe de aardbeien (in z’n geheel) in kookpot.
Verwijder het harde achterste van de rabarbar, snij in kleine blokjes. Doe ook de rabarber in de kookpot. Voeg ook de agavesiroop en de zaadjes van de vanillestok (+lege vanillestok) toe. Meng even en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur dan zacht en laat zachtjes sudderen tot je een mooie compote hebt. Je mag nog wat stukjes hebben in de jam.
Proef even en voeg eventueel nog wat extra zoetstof toe

Haal de compote van het vuur voeg het citroensap en chia zaadjes toe. Meng goed, schep in een glazen pot met deksel en laat zo eerst helemaal afkoelen. Bewaar dan in de koelkast

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.