Pannenkoeken om de dag te beginnen … je kan toch geen beter begin van je dag bedenken. En voor deze boekweitpannenkoeken met banaan hoef je echt amper moeite te doen, alle ingredienten in een blender, mixen en bakken maar. Sinds ik mijn KitchenAid K400 blender heb gekregen, doe ik niets anders dan dit soort easy peasy pannenkoekjes (en ook wafels) te bakken.

En ik hou er ook altijd van om mijn pannenkoeken te voorzien van een lekkere topping. Vaak is dat gewoon wat yoghurt met wat vers fruit en nog wat crunchy homemade granola. Maar met mijn rabarerplant in volle groei en ook onze aardbeien zijn volop in gang geschoten dus maakte ik er confituur van. Geen klassieke confituur van fruit en heel veel suiker. Nee, we houden het bijna puur natuur met gewoon een beetje agavesiroop (kan ook honing of maple syrup zijn) en chia zaadjes als binding. Oh ja, en een vanillestokje mag dus ook niet ontbreken.

Ingrediënten (voor zo’n 12 kleine pannenkoekjes)
- 180gr boekweitmeel
- 1tl bakpoeder
- 1tl baking soda
- 2 rijpe bananen
- 240ml melk (ik gebruikte gewone halfvolle melk, je kan ook amandelmelk of kokosmelk gebruiken)
- 1el kokosolie (gesmolten)
- 1tl citroensap
- 1tl vanille essence
- Olie/kokosolie
Bereidingswijze
Doe alle ingredienten in een blender en mix tot een gladde massa.
Verhit een pan met een scheutje olie/kokosolie en bak hierin kleine pannenkoekjes mooi goudbruin langs beide kanten.
Serveer direct
Ingrediënten rabarber-aardbei chia jam
- 250gr aardbeien
- 250gr rabarber
- 2el agavesiroop/maple syrup
- 1 vanille stokje
- 1el citroensap
- 2,5el chia zaadjes
Bereidingswijze
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en doe de aardbeien (in z’n geheel) in kookpot.
Verwijder het harde achterste van de rabarbar, snij in kleine blokjes. Doe ook de rabarber in de kookpot. Voeg ook de agavesiroop en de zaadjes van de vanillestok (+lege vanillestok) toe. Meng even en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur dan zacht en laat zachtjes sudderen tot je een mooie compote hebt. Je mag nog wat stukjes hebben in de jam.
Proef even en voeg eventueel nog wat extra zoetstof toe
Haal de compote van het vuur voeg het citroensap en chia zaadjes toe. Meng goed, schep in een glazen pot met deksel en laat zo eerst helemaal afkoelen. Bewaar dan in de koelkast
Smakelijk !