Als je op Google pannenkoeken opzoekt, dan krijg je eindeloos veel recepten. Of misschien heb je wel een speciaal familierecept. Echter zo’n lekker recept als deze van luchtige pannenkoeken met pudding ga je heel moeilijk vinden š. Het geheim ingrediĆ«nt van deze fluffy pancakes is vanille puddingpoeder en yoghurt. Daarnaast gaan we de eieren scheiden en de eiwitten luchtig opkloppen. Het resultaat is luchtig, fluffy, een heerlijk vanillesmaak en gewoon onweerstaanbaar lekker!
Zelf ben ik echt verzot op pannenkoeken, niet zo zeer op de klassieke versie. Geef mij maar de American Pancakes of met banaan-havermout. Om eerlijk te zijn, experimenteer ik wekelijks wel met een pannenkoek recept. Het ene lukt al wat beter dan het andere, maar deze variant met puddingpoeder heeft echt mijn hart gestolen. Wil je ze trouwens nog een tikkeltje lekkerder, serveer er dan vanille pudding en vers fruit bij. HEER-LIJK!
Hoe maken we deze luchtige pannenkoeken met pudding?
Wil je bij deze pannenkoeken net zoals mij pudding serveren, maak deze dan al eerst. Gebruik hiervoor het recept op de verpakking van de puddingpoeder of ga voor een nog lekkere homemade banketbakkersroom.
Voor de pannenkoeken, meng alvast zelfrijzende bloem, puddingpoeder, bakpoeder en een snuifje zout. Hier ga je melk, natuuryoghurt, vanille essence, honing en de eigelen aan toevoegen. Mix dit los tot een glad massa.
Doe de eiwitten in een andere kom en klop deze stijf op. Spatel de eiwitten voorzichtig doorheen het deeg, meng niet te lang anders zal al de luchtigheid eruit gaan.
TIP! Je kan de honing ook vervangen door maple syrup of agavesiroop.
Verhit een pan met een scheut olie en bak hierin kleine pannenkoekjes. Ik gebruikte een ijsschep (gevuld met 2/3 deeg per pannenkoek) om het deeg makkelijk in de pan te scheppen. Bak de pannenkoekjes mooi goudbruin langs beide kanten.
Serveer de pannenkoeken meteen dan zijn ze op hun lekkerste en lekker luchtig. Serveer er de pudding en vers fruit bij.
Luchtige pannenkoeken met pudding
Ingrediƫnten
- 100 gr zelfrijzende bloem
- 3 gr bakpoeder
- 40 gr vanille puddingpoeder (ik gebruikte Imperial)
- 100 gr natuuryoghurt
- 100 ml melk
- 1 tl vanille extract
- 2 el honing (of maple syrup of honing)
- 2 eieren (gescheiden)
- Snuifje zout
- Vanillepudding (om te serveren)
- Vers fruit (om te serveren)
- Olie
Instructies
- Doe de bloem, bakpoeder, puddingpoeder en snuifje zout in een mengkom. Meng dit al even.Doe hierbij de yoghurt, melk, vanille, honing en de eigelen. Mix dit alvast even los tot een gladde massa.Klop de eiwitten stijf op in een andere kom en spatel deze voorzichtig doorheen het deeg. Meng vooral niet te lang anders zal je alle lucht eruit roeren.
- Verhit een pan met wat olie en bak hierin kleine pannenkoekjes goudbruin.TIP! Ik gebruikte een ijsschep (vulde deze met 2/3 deeg per pannenkoek) om het deeg makkelijk in de pan te scheppen.Eenmaal gebakken serveer de pannenkoeken direct dan zijn ze op hun lekkerste en heel luchtig.Serveer optioneel met vanillepudding en vers fruitSmakelijk!