Zalig lekker gewoon deze kokos pannenkoeken en super easy om te maken! We maken deze pannenkoekjes niet in de pan, say what? We gebruiken een muffinbakvorm en bakken ze in de oven. Hoe handig en easy is dat! Je hoeft dus enkel even alle ingredienten voor het deeg te mengen, de bodempjes van de bakvorm vullen met het deeg en gewoon 10min in de oven bakken. Zo easy en handig!
Ik ben niet zelf op het idee gekomen om pannenkoekjes te maken met behulp van een muffinbakvorm. Nee, alle credits voor dit idee gaat naar Jorinde van de super toffe foodblog Jorinde adds flavr. Zij kwam met het idee op de proppen een paar maanden geleden en ik was direct fan. Haar versie was met banaan en havermout (ook super lekker), ik ging voor een tropische versie met kokos.
Tip > Als je Jorinde nog niet volgt, direct doen! Deze super toffe meid deelt fantastisch lekkere receptjes zowel zoet als hartig en dan zwijg ik nog over haar foto’s
Ingrediënten (+/- 20 a 22 kleine pannenkoekjes)
- 30gr kokosrasp
- 1 ei
- 2el gesmolten kokosolie + extra
- 2el agave siroop (of honing of maple syrup)
- 240ml kokosmelk
- 1,5tl bakpoeder
- 130gr speltbloem
- 2el havermout
- Snuifje zout
Extra : siliconen muffinbakvorm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vet de siliconen muffinbakvormpjes in.
Verhit een pan en rooster hierin kort het kokosrasp tot het lichtjes begint te kleuren. Zet even opzij.
Doe het ei, kokosolie, agave siroop en kokosmelk in een mengkom. Mix een los.
Voeg het kokosrasp, bakpoeder, speltbloem, havermout en snuifje zout toe. Meng goed.
Doe ongeveer 1,5 a 2el van het deeg op de bodem van de muffinsbakvormpjes (je kan de pannenkoekjes makkelijk in porties bakken). Bak de pannenkoekjes mooi goudbruin in de oven voor ongeveer 10min.
Haal de pannenkoekjes uit de oven, haal voorzichtig uit de vormpjes en serveer direct met vers fruit.
Smakelijk!