Plaattaart met gegrilde groenten

Plaattaart met gegrilde groenten

Het mag dan misschien herfst zijn, ik ga toch nog wat zuiderse sferen opdoen met deze yummie en vooral super simpele plaattaart met gegrilde groenten. Een taartje bomvol groentjes met aubergines, courgettes, paprika en kerstomaten. Met ook de nodige kaas namelijk halloumi en feta. Doe daarbij nog eens één van mijn lievelingskruiden oregano bij, en je hebt echt een heerlijk zuiders taartje. 

Plaattaart met gegrilde groenten

Dit taartje proeft gewoon naar een zuiderse vakantie. Bij het maken er van vult je huis ook met een heerlijk aroma van kruiden en gegrilde groenten, zo zalig! Het doet je terug mijmeren naar de voorbije vakantie, alleja voor mij is het vooral “in the mood” komen want mijn vakantie moet nog komen (ik wil jullie vooral niet jaloers maken hoor 😁). 

Plaattaart met gegrilde groenten
Plaattaart met gegrilde groenten

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 250gr kerstomaten
  • 1kl oregano (gedroogd)
  • Snuifje komijnpoeder
  • 1 handje kerstomaten
  • 100gr halloumi
  • 70gr feta
  • 100gr ricotta
  • 2el pijnboompitten
  • 1el honing
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de courgette en aubergine in dunne plakjes.
Snij de paprika in dunne reepjes.
Pel de ui en snij in dunne plakjes.
Doe de groenten in een ruime ovenschaal samen met de oregano, snuifje komijnpoeder, peper en zout. Giet hierover wat olijfolie en meng goed.
Rooster de groenten zo’n 12min.

Rol het bladerdeeg uit en leg op bakplaat bekleed met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Bak het bladerdeeg zo’n 10min min in de oven (samen bij de groenten).

Snij ondertussen de halloumi in kleine blokjes.
Halveer de kerstomaten

Haal de groenten en bladerdeeg uit de oven.
Druk het bladerdeeg voorzichtig wat platter, smeer in met de ricotta en verdeel hierover de geroosterde groenten. Werk verder af met de blokjes halloumi, verkruimelde feta, pijnboompitten, gehalveerde kerstomaten en honing.

Bak de plaattaart nog eens zo’n 10min in de oven.

Haal uit de oven en serveer direct met eventueel een salade.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.