Meringue cake met frambozen

Meringue cake met frambozen

Wanneer 2 zoete heerlijkheden samenkomen dan krijg je iets magisch, iets waanzinnig lekker, iets waarvan je wilt blijven smullen gewoon. En ja, van deze magisch lekkere meringue cake met frambozen wil je gewoon blijven smullen! Ideaal om het eerste weekend van oktober mee in te duiken. Ja, wat vliegt die tijd toch, we zijn gewoon al oktober, herfst … Naar mijn gevoel zit ik al sinds augustus in de herfst 🙂

Meringue cake met frambozen

Sinds augustus in de herfst? Ja, ik probeer altijd wat op voorhand te werken met mijn receptjes dus tijdens de hittegolf in augustus was ik volop al bezig met stoofpotjes, warme soepen, stevig comfort :-). Klinkt misschien een beetje raar maar ik hou van de herfst dus een beetje herfst vibes tijdens een hittegolf moet kunnen. Ondertussen zijn we oktober, ik deel met jullie deze yummie meringue cake met frambozen die ik maakte voor mijn verjaardag (in augustus) maar ondertussen sta ik al volop te koken en te bakken voor Kerst. Ja ik ben dol op herfst maar ook op de feestdagen dus ik ben helemaal in mijn element momenteel. En ik kan niet wachten om vanaf 1 december jullie te overladen met feestelijke receptjes :-). Maar nu eerst jullie oven voorverwarmen en een bakvorm bovenhalen voor dit cakeje

Meringue cake met frambozen

Ingrediënten cake

  • 110gr margarine/boter
  • 4el room
  • 1tl vanille essence
  • 175gr zelfrijzende bloem
  • 100gr amandelmeel
  • 3 eieren + 2 eigelen
  • 150gr suiker
  • 200gr frambozen – vers of diepvries (+ extra om te serveren)

Extra > springvorm + bakpapier

Ingrediënten meringue

  • 2 eiwitten
  • 100gr suiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in.

Smelt de margarine/boter. Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen.
Meng de zelfrijzende bloem met het amandelmeel.
Voeg de 4el room en vanille essence toe aan de gesmolten margarine/boter.

Doe de 3 eieren en 2 eigelen in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt), klop even wat los en voeg dan de suiker toe. Mix tot een mooie mooie witte luchtige massa (ongeveer 5min). Voeg dan het mengsel van margarine-room-vanille toe. Meng kort. Doe hierbij het bloem mengsel en meng vluchtig met een spatel met de hand. Voeg als laatste de frambozen toe en meng heel vluchtig. Schep het deeg in de springvorm.

Klop dan de eiwitten los, als deze ietwat schuimig beginnen te worden, voeg dan geleidelijk de suiker toe en klop op hoge snelheid tot een stevige meringue (zo’n 5min).
Schep (eventueel met behulp van een ijsschepper) toefjes van de meringue bovenop de cake. Laat een heel klein beetje plaats tussen elk toefje meringue.
Bak de cake zo’n 60 a 70min in de oven tot de cake gaar is binnenin.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
Het is normaal dat de meringue bij afkoelen wat gaat “zweven” bovenop de cake.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.