Vietnamese gehaktballetjes

Vietnamese gehaktballetjes

Pittig, zoet, sticky, kruidig … het is een hele boterham om deze Vietnamese gehaktballetjes te omschrijven. Maar wat zijn ze lekker! Oke, je hebt wel wat ingredienten nodig om ze te maken maar dat heb je er echt voor over eens je ze hebt geproefd. De gehaktballetjes bevatten de typische Aziatische elementen zoals citroengras, vissaus, chilisaus, sojasaus en limoen. Maar het zit hem vooral in de zoet-zoute glazuur waardoor ze lekker sticky worden. Ja, ik garandeer jullie dat iedereen aan tafel (zowel groot als klein) zullen smullen en smeken om ze vlug terug op het menu te zetten.

Vietnamese gehaktballetjes

Serveren doe je gewoon met gekookte noodles, wat geraspte wortels, een frisse vinaigrette en wat grof gehakte pindanoten. Yum Yum Yum!!

Vietnamese gehaktballetjes
Vietnamese gehaktballetjes
Vietnamese gehaktballetjes

Ingrediënten (4 personen)

  • 500gr gehakt
  • 2 teentjes look
  • 1 rode ui
  • 1tl fijngehakt citroengras
  • zeste 1 limoen
  • 1el + 1el vissaus
  • 1el chilisaus
  • 1el + 3el suiker
  • 2tl maizena
  • 1tl zout
  • 1el sojasaus
  • Olijfolie
  • Noodles (gekookt)
  • Geraspte wortelen
  • handvol pindanoten (grof gehakt)
  • Koriander

Ingrediënten dressing

  • 2el limoensap
  • 2 el suiker
  • 2tl vissaus
  • 1el water
  • 1tl rode chili (fijngehakt)
  • 1 teentje look

Bereidingswijze

Voor de gehaktballetjes.
Pel de look en ui en hak heel fijn
Doe het gehakt in een mengkom en voeg de fijngehakte look en ui toe samen met het fijngehakte citroengras, zeste van limoen, 1 el vissaus, 1el chilisaus, 1el suiker, 2tl maizena en 1tl zout. Meng goed en rol kleine gehaktballetjes.

Verhit een pan met olijfole en bak de gehaktballetjes mooi goudbruin en krokant.
Maak ondertussen de glazuur voor de gehaktballetje. Meng daarvoor 3el suiker met 2tl vissaus en 1el sojasaus. Meng goed

Maak ondertussen ook nog de dressing. Meng daarvoor het limoensap, suiker, vissaus, water, fijngehakte chili en look. Zet even opzij.

Wanneer de gehaktballetjes mooi krokant en goudbruin zijn. Giet de glazuur bij gehaktballetjes in de pan. Roer goed zodat elke gehaktballetjes bedekt is met de glazuur. Bak nog eens 2min zodat de gehaktballetjes lekker “sticky” worden.

Serveer de sticky gehaktballetjes met gekookte noodles, geraspte wortelen en werk af met grof gehakte pindanoten en eventueel wat koriander.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.