Geen perfecte ronde koekjes dat je gewend bent, ze zijn ietwat robuuster maar daarom niet minder lekker. Deze chocolade havermoutkoekjes is echt wel smullen hoor, gezond smullen! En ook nog eens super easy en snel te maken en daarom zijn ze nu net niet perfect rond. We maken van het deeg gewoon 1 grote koek en na het bakken en afkoelen breken we hem in kleinere stukjes.

Super lekker om zo mee te nemen, of serveer met wat yoghurt en vers fruit. Of bij een ontbijtfeestje/brunch doe je de koekjes in één grote kom in combinatie met vers fruit en wat yoghurt en je hebt een healthy koekjessalade. Origineel, lekker en gezond!



Gebaseerd op een recept van : Green Kitchen Stories
Ingrediënten
- 200gr havermout
- 60gr boekweitbloem
- 4el cacaopoeder
- 3el chiazaad
- 100gr amandelen
- 50gr pompoenpitten
- 120ml kokosolie (gesmolten)
- 100ml agavesiroop (of maple syrup of honing)
- 100ml melk
- Extra : vers fruit en yoghurt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg alvast een bakplaat met bakpapier
Meng alvast de havermout, boekweitbloem, cacaopoeder, chiazaad, pompoenpitten en grof gehakte amandelen.
Doe in een mengkom de gesmolten kokosolie, agavesiroop en melk. Meng even los. Voeg de droge ingredienten toe en meng goed.
Stort dit mengsel op de bakplaat en duw goed aan tot één grote koek.
Bak de koek 20min in de oven.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. De koek zal dan lekker krokant worden bij het afkoelen.
Breek de koek in kleinere stukken en bewaar luchtdicht.
Serveer de koek met wat yoghurt en vers fruit
Smakelijk


