Wafels, ze hebben toch echt iets magisch. Telkens ze op tafel komen, is het een feestje en tovert het een glimlach op ieders gezicht. Of het nu op een doordeweekse dag is of op een gezellige zondagochtend, wafels dat smaakt nu eens altijd. De variaties en toppings zijn eindeloos … hartig, zoet, Brusselse wafels, Luikse wafels, enkel met wat bloemsuiker of met zomerse aardbeitjes. Allemaal zo lekker! Ben je net zoals mij een echte “all day waffle lover” probeer dan zeker deze havermoutwafels met yoghurt.
Power wafels
Invriezen maar!
Deze havermoutwafels zijn niet enkel ideaal als ontbijt, ze zijn ook het ideale tussendoortje of het woensdagnamiddag snackje.
Of bak ze in het weekend, laat ze volledig afkoelen en vries de wafels in.
Ja, wafels in de diepvries, het kan! Wanneer je er een portie van wilt eten, gewoon opwarmen in de oven of in de broodrooster. Je hebt dus elke dag van de week een gezond voedzaam ontbijtje bij de hand, iets wat ik wel altijd super handig vind.
Havermoutwafels met yoghurt
Ingrediënten
- 180 gr havermout
- 1 el bakpoeder
- 1 el vanille puddingpoeder
- snuifje kaneel
- 1 rijpe banaan (geplet)
- 125 gr yoghurt
- 60 ml melk
- 2 eieren
- Olie
Instructies
- Doe de havermout in een blender en maal fijn.Meng de fijngemalen havermout met het bakpoeder, vanille puddingpoeder en kaneel.Voeg de geplette banaan, yoghurt, melk en eieren toe. Mix goed tot een glad beslag.
- Verhit je wafelijzer en vet in met wat olie.Schep wat van het deeg in het wafelijzer en bak ze mooi goudbruin voor zo'n 3 a 4min.Serveer de wafeltjes met yoghurt en vers fruit Smakelijk