Als lunch, als avondmaal, voor de brunch, als ontbijt, als tussendoortje, als hapje bij de apéro … deze omeletrolltjes met zalm zijn ideaal voor op ieder moment van de dag! Ik vulde de rolletjes met gekarameliseerde zalm, een frisse salade met stukjes venkel en avocado en een romige chilisausje. Een gezond voedzaam receptje waarmee je weer eens eindeloos mee kan gaan spelen en experimenteren.
De omeletrolletjes hield ik nu vrij klassiek waarbij ik eitjes losgeklopte met wat melk, peper en zout. Een klassiek omeletje dus.
Je kan hier echter nog extra kruiden aan gaan toevoegen of geraspte kaas.
Ben je nu geen fan van omeletjes (ja dat kan 😀 ), je kan hier ook perfect wraps voor gebruiken.
Eindeloos “vulplezier”
Je kan niet enkel gaan spelen met de ingrediënten voor de omeletrolletjes, ook met de vulling kan je eindeloos gaan variëren. Voor deze versie bakte ik eerst een stukje zalm met een maple syrup marinade. Je kan hier ook gewone gerookte zalm voor gebruiken of een klassiek stukje zalm.
Daarnaast gaat er in deze rolletjes ook nog een lekkere frisse salade op basis van fijngesneden venkel, plakjes avocado en pompoenpitten voor de crunchiness.
Basic saus
Een sausje mag natuurlijk ook niet ontbreken. Dit romig chilisausje is één van mijn basics die ik regelmatig maak en waarmee ik altijd scoor. Het is niet meer dan wat Griekse yoghurt en zoete chilisaus te mengen. Soms voeg ik ook nog wat mayonaise toe. Een super veelzijdige saus, klaar in no-time en past bij heel wat toepassingen.
Omeletrolletjes met zalm
Ingrediënten
Omeletrolletjes
- 6 eieren
- 40 ml melk
- Peper en zout
- Olie of boter
Vulling
- 250 gr zalm (*)
- 1/2 venkel
- 2 handjes rucola
- 2 el pompoenpitten
- 1/2 citroen
- 1 avocado
- Olijfolie
- Peper en zout
Chilisausje
- 150 gr griekse yoghurt
- 3 el zoete chilisaus
Instructies
Omeletrolletjes
- Kluts de eieren los met de melk, peper en zout.Verhit een pan met een scheutje olie of klontje boter.Bak 3 a 4 dunne omeletjes en laat ze dan ietwat afkoelen.
Salade & chili sausje
- Snij de venkel heel fijn en meng met de rucola en zonnebloempitten.Breng de salade op smaak met wat olijfolie, citroensap, peper en zout.Halveer de avocado, verwijder de pit en schil. Snij in dunne plakjes. Je kan deze wat inwrijven met citroensap zodat deze niet verkleuren. Meng alle ingrediënten voor het chilisausje.
- Neem een omeletje beleg met een beetje van de rucola-venkel salade, een paar plakjes avocado en kleine stukjes zalm. Beleg ze niet te vol of te rijkelijk anders zal je ze moeilijk kunnen oprollen.Rol de omeletjes stevig op en snij dan in partjes.
- Serveer de omeletrolletjes met de overgebleven salade en partjes avocado en het romig chilisausje.Smakelijk
Notities
- * 2 (kleine) zalmfilets
* Sap van 1 limoen- * 3el maple syrup (kan je vervangen door honing)
* 2el sojasaus- * 1 teentje look (fijngehakt)
* 1/4 rode peper (fijngehakt)- Meng voor de marinade het sap van de limoen, maple syrup, sojasaus, fijngehakte look en rode peper.
Leg de zalmfilet in een ovenschaal en overgiet met de marinade.
Laat zo’n 20min (mag ook langer) marineren. Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bak de zalm zo’n 12 a 15min in de oven. Op het laatste kan je de grill nog even opzetten om te laten karameliseren.
Haal uit de oven en laat afkoelen.