Omeletrolletjes met zalm

Omeletrolletjes met zalm. Een makkelijk en snel te maken receptje voor omeletrolletjes met zalm, een gezond voedzaam gerecht waarmee je eindeloos kan variëren. Deze rolletjes kan je makkelijk op voorhand maken en meenemen als lunch, avondmaal of als hapje

Als lunch, als avondmaal, voor de brunch, als ontbijt, als tussendoortje, als hapje bij de apéro … deze omeletrolltjes met zalm zijn ideaal voor op ieder moment van de dag! Ik vulde de rolletjes met gekarameliseerde zalm, een frisse salade met stukjes venkel en avocado en een romige chilisausje. Een gezond voedzaam receptje waarmee je weer eens eindeloos mee kan gaan spelen en experimenteren.

De omeletrolletjes hield ik nu vrij klassiek waarbij ik eitjes losgeklopte met wat melk, peper en zout. Een klassiek omeletje dus.
Je kan hier echter nog extra kruiden aan gaan toevoegen of geraspte kaas.
Ben je nu geen fan van omeletjes (ja dat kan 😀 ), je kan hier ook perfect wraps voor gebruiken.

Eindeloos “vulplezier”

Je kan niet enkel gaan spelen met de ingrediënten voor de omeletrolletjes, ook met de vulling kan je eindeloos gaan variëren. Voor deze versie bakte ik eerst een stukje zalm met een maple syrup marinade. Je kan hier ook gewone gerookte zalm voor gebruiken of een klassiek stukje zalm.
Daarnaast gaat er in deze rolletjes ook nog een lekkere frisse salade op basis van fijngesneden venkel, plakjes avocado en pompoenpitten voor de crunchiness.

Basic saus

Een sausje mag natuurlijk ook niet ontbreken. Dit romig chilisausje is één van mijn basics die ik regelmatig maak en waarmee ik altijd scoor. Het is niet meer dan wat Griekse yoghurt en zoete chilisaus te mengen. Soms voeg ik ook nog wat mayonaise toe. Een super veelzijdige saus, klaar in no-time en past bij heel wat toepassingen.

Omeletrolletjes met zalm. Een makkelijk en snel te maken receptje voor omeletrolletjes met zalm, een gezond voedzaam gerecht waarmee je eindeloos kan variëren. Deze rolletjes kan je makkelijk op voorhand maken en meenemen als lunch, avondmaal of als hapje

Omeletrolletjes met zalm

Een makkelijk en snel te maken receptje voor omeletrolletjes met zalm, een gezond voedzaam gerecht waarmee je eindeloos kan variëren. Deze rolletjes kan je makkelijk op voorhand maken en meenemen als lunch, avondmaal of als hapje
Gang brunch, hapje, Hoofdgerecht, lunch
Porties 4

Ingrediënten
  

Omeletrolletjes

  • 6 eieren
  • 40 ml melk
  • Peper en zout
  • Olie of boter

Vulling

  • 250 gr zalm (*)
  • 1/2 venkel
  • 2 handjes rucola
  • 2 el pompoenpitten
  • 1/2 citroen
  • 1 avocado
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Chilisausje

  • 150 gr griekse yoghurt
  • 3 el zoete chilisaus

Instructies
 

Omeletrolletjes

  • Kluts de eieren los met de melk, peper en zout.
    Verhit een pan met een scheutje olie of klontje boter.
    Bak 3 a 4 dunne omeletjes en laat ze dan ietwat afkoelen.

Salade & chili sausje

  • Snij de venkel heel fijn en meng met de rucola en zonnebloempitten.
    Breng de salade op smaak met wat olijfolie, citroensap, peper en zout.
    Halveer de avocado, verwijder de pit en schil. Snij in dunne plakjes. Je kan deze wat inwrijven met citroensap zodat deze niet verkleuren.
    Meng alle ingrediënten voor het chilisausje.
  • Neem een omeletje beleg met een beetje van de rucola-venkel salade, een paar plakjes avocado en kleine stukjes zalm. Beleg ze niet te vol of te rijkelijk anders zal je ze moeilijk kunnen oprollen.
    Rol de omeletjes stevig op en snij dan in partjes.
  • Serveer de omeletrolletjes met de overgebleven salade en partjes avocado en het romig chilisausje.
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan gerookte zalm kiezen of ga voor gekarameliseerde zalmfilet met maple syrup en sojasaus 
  • * 2 (kleine) zalmfilets
    * Sap van 1 limoen
  • * 3el maple syrup (kan je vervangen door honing)
    * 2el sojasaus
  • * 1 teentje look (fijngehakt)
    * 1/4 rode peper (fijngehakt)
  • Meng voor de marinade het sap van de limoen, maple syrup, sojasaus, fijngehakte look en rode peper.
    Leg de zalmfilet in een ovenschaal en overgiet met de marinade.
    Laat zo’n 20min (mag ook langer) marineren. Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Bak de zalm zo’n 12 a 15min in de oven. Op het laatste kan je de grill nog even opzetten om te laten karameliseren.
    Haal uit de oven en laat afkoelen.
Trefwoord brunch, gezond hapje, gezond ontbijt, gezond recept, hapje, lunch, snelle recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.