La Bella Italia op ons bord vandaag met deze super simpele en o zo smaakvolle pasta met venkel en salsiccia.
Een bordje vol hemelse yumminess. Verwacht je aan gekarameliseerde ui en venkel, frisse spinazie, look, basilicum, crunchy pistachenoten en kruidige Italiaanse salsiccia worsten. Maar waar is de saus dan?
Die is er ook in de vorm van opgeklopte ricotta, ligt trouwens helemaal onderaan als je hem niet kan vinden op de foto 🙂
Salsiccia’s
In dit receptje maak ik gebruik van typisch Italiaanse worstjes namelijk salsiccia. Gewoon die naam al vind ik super klinken. Van deze kruidig worstjes bestaan heel wat varianten, elke slager heeft zo zijn eigen recept.
Kan je deze nu niet vinden, je kan hier ook perfect gewoon gehakt of merguez voor gebruiken.
Ricotta
De meeste pasta recepten gaan samen met een tomatensaus, die is hier dus duidelijk niet van de partij. We ruilen de tomaten voor ricotta, één standaard ingrediënt in mijn koelkast. Deze typisch zachte Italiaanse kaas gaan we niet mengen met gekookte pasta. We gaan deze luchtig en los kloppen in een blender samen met wat Parmezaanse kaas, citroensap en kruiden.
Meal Prep proof
Nog een handig pluspuntje bij dit gerecht, is dat deze 100% meal prep proof is. Je kan deze pasta makkelijk de dag voordien al maken, ook de opgeklopte ricotta kan je makkelijk op voorhand maken, bewaar wel apart.
Pasta met venkel en salsiccia
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 venkel
- 2 teentjes look
- 3 a 4 salsiccia worsten (of gewone worsten of zo'n 300gr gehakt)
- 300 gr pasta
- 1 snuifje chilivlokken (of gewone peper)
- 120 gr spinazie
- 1 el basilicum (fijngehakt
- 1 el peterselie (fijngehakt)
- peper en zout
- Olijfolie
Opgeklopte ricotta
- 300 gr ricotta
- 30 gr Parmezaanse kaas
- 1 el citroensap
- 1/2 tl zeste van citroen
- Peper en zout
Instructies
- Pel de rode ui en snij in dunne plakjes.Hak de venkel fijn. Pel de look en hak fijn.
- Voor de opgeklopte ricottaDoe alle ingrediënten in een blender of foodprocessor en mix/klop voor zo'n minuutje tot een mooie romige saus. Bewaar in de koelkast
- Verhit een hoge ruime pan met een scheutje olijfolie.Duw het vlees/gehakt uit de worsten en bak dit rul in de pan. Terwijl kan je de pasta gaar koken in licht gezouten water. Eenmaal het vlees mooi gebakken is, schep uit de pan en zet even opzij.Stoof in dezelfde pan de ui en venkel mooi zacht en glazig voor zo'n 6min tot deze lichtjes gekarameliseerd zijn. Roer regelmatig en kruid met wat zout.Voeg dan de fijngehakte look en chilivlokken toe en bak deze voor zo'n 30 sec. Giet de pasta af en voeg meteen toe aan de groenten. Meng voorzichtig
- Verdeel de opgeklopte ricotta over de borden, gevolgd door de pasta, werk af met de rul gebakken salsicca worsten en de fijngehakte basilicum en peterselie.Smakelijk