Ontbijten met wafels, daar kan je toch alleen maar fan van zijn! Met deze glutenvrije havermoutwafels met kersen kan je alleen maar met het goede been uit bed stappen. Ze zijn super makkelijk en snel te maken, je hoeft gewoon alle ingrediënten even te mengen en je kan beginnen bakken. Ik gaf ze een lekkere zomerse toets met kersen toe te voegen aan het beslag, hiermee kan je eigenlijk volop gaan spelen. Om ze extra lekker te maken, serveer je ze met wat gesmolten speculaaspasta. HEMELS!
Zoals je kan zien aan de titel, voegde ik kersen toe. Ja, we zijn volop in het kersenseizoen dus daar moeten we van profiteren! Zijn ze niet verkrijgbaar dan kan je hier eigenlijk gewoon mee gaan spelen met fruit dat wel in het seizoen is. Ik denk dan aan perziken, nectarine, abrikozen, appel, peer, blauwe bessen, … Je zou ook gedroogd fruit zoals rozijnen of stukjes dadel kunnen toevoegen. Of wat dacht je van stukjes (pure) chocolade of speculaas. De mogelijkheden zijn eindeloos dus bewaar dit receptje maar goed zodat je deze als basis kan gebruiken.
Hoe maken we deze havermoutwafels met kersen?
We beginnen met het maken van havermeel, wat totaal niet moeilijk is om te maken. Doe hiervoor havermout in een blender en maal deze fijn tot meel. Meer is het niet.
Ontpit ook alvast de kersen en snij in kleinere stukjes.
Doe eitjes, stevige yoghurt of kwark, vanille en agavesiroop in een mengkom. Roer of mix dit even los. Voeg het havermeel en bakpoeder toe en meng of mix goed. Als laatste voeg je de stukjes kersen toe, meng nog even kort.
Verwarm je wafelijzer, vet een beetje in en bak mooie goudbruine wafels.
Terwijl je wafels aan het bakken bent, doe wat speculaaspasta in een kookpotje en verwarm zit op een zacht vuurtje. De pasta zal hierdoor lopend worden waardoor je deze makkelijk over de gebakken wafels kan “drizzelen”.
TIP! Gebruik een stevige yoghurt of kwark zoals griekse yoghurt of skyr
TIP! Je kan ook honing of maple syrup gebruiken ipv agavesiroop.
Havermoutwafels met kersen
Ingrediënten
- 100 gr kersen
- 2 eieren
- 70 gr yoghurt of kwark (**)
- 1 el agavesiroop (of honing of maple syrup)
- 1 tl vanille extract
- 3 gr bakpoeder
- 80 gr havermeel (*)
- speculaaspasta
Instructies
- Begin met het halveren van de kersen, verwijder de pit en snij in kleinere stukjes.
- Doe de eieren, yoghurt of kwark, agavesiroop en vanille extract in een mengkom. Roer of mix even los tot een glad papje. Voeg hier het havermeel en bakpoeder aan toe en mix or roer los tot een ietwat dik deeg. Als laatste voeg je de stukjes kersen toe en roer nog even.
- Verwarm je wafelijzer en vet een beetje in. Schep wat van het deeg in het ijzer en bak mooie goudbruine wafeltjes.
- Terwijl de wafeltjes bakken kan je wat speculaaspasta smelten op een zacht vuurtje.Bij het serveren kan je dit over de wafeltjes strooien.Smakelijk!