Havermoutcake met hazelnoten en perzik

Havermoutcake met hazelnoten en perzik. Een gezonde glutenvrije cake op basis van havermout, geroosterde hazelnoten en stukjes perzik. Ideaal om te maken als healty ontbijt of als gezond tussendoortje. De perzik kan je makkelijk vervangen door appel of peer.

“Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag”, dat weten we ondertussen heel goed. Ik ben van mening dat het belangrijkste maaltje van de dag dan ook een echt feestje mag zijn. Een boterhammetje met kaas of met choco, niets mis mee maar het kan zo veel lekkerder, origineler en feestelijker. Hier is het bijna elke dag “breakfast party” met gezonde ontbijttaartjes, kleurrijke smoothiebowls met homemade granola en “healthy cake” zoals deze havermoutcake met hazelnoten en perzik.

Eindeloos variëren

Het leuke en handige aan deze havermoutcake is dat je er eindeloos mee kan gaan variëren. Ik koos voor de heerlijke combi hazelnoten en perzik, je zou ook bijvoorbeeld pistachenoten met abrikozen kunnen gaan combineren. Of in de herfst appelen en/of peren met pecannoten. Tijdens de wintermaanden de combinatie van mango met kokos. Gewoon spelen met de seizoen en ook met de ingrediënten in je koelkast, diepvries en voorraadkast. Gebruik gewoon dit receptje als basis en ga aan het experimenteren.

No more excuses

Dit soort cakejes maak ik vaak op mijn vrije dag ‘s maandags, bewaar ze koel en luchtdicht en je hebt meteen je ontbijtje of tussendoortje voor de rest van de week. Heb je genoeg tijd door de week, serveer ze dan met wat yoghurt en vers fruit. Blijf je liever wat langer in bed liggen, neem ze dan mee als “breakfast on the go“. Geen tijd voor ontbijt, is dus echt geen excuus meer he 😉

Havermoutcake met hazelnoten en perzik. Een gezonde glutenvrije cake op basis van havermout, geroosterde hazelnoten en stukjes perzik. Ideaal om te maken als healty ontbijt of als gezond tussendoortje. De perzik kan je makkelijk vervangen door appel of peer.

TIPS

  • Rooster eerst de hazelnoten (of eender welke noten je gebruikt) mooi goudbruin in de pan of oven. De smaak wordt zo veel beter.
  • Het receptje is al glutenvrij, je kan het ook perfect lactosevrij maken door amandelmelk of sojamelk te gebruiken.
  • Ik gebruikte individuele kleine cakevormpjes, je kan dit ook in 1 grote cakevorm bakken.
Havermoutcake met hazelnoten en perzik. Een gezonde glutenvrije cake op basis van havermout, geroosterde hazelnoten en stukjes perzik. Ideaal om te maken als healty ontbijt of als gezond tussendoortje. De perzik kan je makkelijk vervangen door appel of peer.

Havermoutcake met hazelnoten en perzik

Een gezonde glutenvrije cake op basis van havermout, geroosterde hazelnoten en stukjes perzik. Ideaal om te maken als healty ontbijt of als gezond tussendoortje. De perzik kan je makkelijk vervangen door appel of peer.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 60 gr hazelnoten
  • 150 gr havermout
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 perziken (rijp)
  • 2 eieren
  • 150 ml melk (halfvolle melk, amandelmelk, …)
  • 1/2 tl vanille essence
  • 2 el honing (of agavesiroop of maple syrup)

Instructies
 

  • Verhit een pan en rooster de hazelnoten mooi goudbruin in de pan.
    Haal ze dan uit de pan, laat ietwat afkoelen en hak ze fijn.
    Meng de fijngehakte noten met de havermout, kaneel en bakpoeder.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
    Vet de muffinvormpjes in of beleg de bodem van een cakevorm met bakpapier en vet de zijkanten in.
  • Snij 2 perziken in kleine blokjes en zet even opzij.
    Ontpit de resterende perzik en doe in een blender (of in een kom en gebruik dan een staafmixer). Voeg de eieren, melk, vanille en honing toe. Mix tot een glad papje
    Voeg de droge ingrediënten toe en meng tot een mooi glad deeg.
    Voeg op het laatste nog de blokjes perzik toe en meng nog even kort.
    Giet het deeg in de muffinbakvorm of in de cakevorm.
    Bak ze ongeveer 25 a 30min (in muffin bakvorm) of zo'n 40 a 45min (in cakevorm)
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Bewaar de cake(jes) luchtdicht
Trefwoord gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, hazelnoten, ontbijt, perziken, tussendoortje
Havermoutcake met hazelnoten en perzik. Een gezonde glutenvrije cake op basis van havermout, geroosterde hazelnoten en stukjes perzik. Ideaal om te maken als healty ontbijt of als gezond tussendoortje. De perzik kan je makkelijk vervangen door appel of peer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.